zomerfeesten wesepe voor ieder wat wils

Van vrijdag 15 augustus tot en met zondag 17 augustus viert Wesepe haar jaarlijkse Zomerfeesten. De commissie heeft een programma boordevol vermaak voor jong en oud in elkaar gezet. Zo start het kermisweekend op de vrijdagochtend met een terugblik op de jaren ’50 en ’60 met muziek en anekdotes van toen, verzorgd door Herman Kampman en Jan Niewold. Na de officiële opening kunnen de kinderen ’s middags aanschuiven voor Clown Bolly.

Traditiegetrouw wordt de eerste dag afgesloten met het songfestival. Dit songfestival staat al jaren garant voor een fantastische avond. Voorzitter Hans van Tartwijk vertelt: “De tent zit op vrijdagavond steevast bomvol want niemand wil de komische en vaak ook verrassende optredens missen.” De deelnemers worden begeleid door de band Barcode, die na afloop van het songfestival zelf het dak eraf speelt.

Dit jaar wordt op de zaterdagmiddag alweer voor de derde keer de cross op het kermisterrein gehouden. In 2013 waren de motoren in de verre omtrek te horen en trokken veel publiek naar het feestterrein. Van Tartwijk: “Het was mooi weer en we hadden een prachtig deelnemersveld. Plezier staat voorop bij de cross, alle voertuigen kunnen in principe mee doen. De springbult voor de crossmotoren deed later ook uitstekend dienst als schans voor de auto’s. Natuurlijk heeft de veiligheid van deelnemers en publiek steeds de volle aandacht.”

De derde editie van de Gas d’r bie cross zal plaatsvinden op zaterdag 16 augustus van 13.30 tot 16.00 uur. Er zijn verschillende klasses zoals een brommer-/quadcross, motorcross, autocross en een special klasse. Iedereen kan meedoen: van jong tot oud, van sparta-met tot sprinter. Als alle opgaven binnen zijn wordt de indeling van de klasses gemaakt. Natuurlijk is er ook nu weer volop aandacht voor de veiligheid van de deelnemers en het publiek.’

Later die middag staat de schreeuwveiling op het programma. De ideale gelegenheid om voor een prikkie spullen op de kop te tikken die bij een ander overbodig zijn geworden. De veilingmeester en zijn team zullen van 16.15 tot 18.00 uur niet alleen zorgen voor een vlot verloop van de verkoop, maar ook voor de nodige hilariteit.

Zaterdagavond speelt de band Broadway. Om te zorgen dat niemand dit feest hoeft te missen, heeft de commissie net als vorig jaar busvervoer geregeld. Voor 4 euro kun je vanuit Bathmen, Lettele, Nieuwe Heeten, Heeten, Wijhe, Boerhaar en Broekland naar Wesepe. De bussen vertrekken om 22.00 vanaf café de Brink in Bathmen, vanaf café Vosman in Nieuw Heeten en vanaf de Formido in Wijhe. Op staging2.zomerfeestwesepe.com zijn de routes te vinden en kun je je opgeven voor het busvervoer.

Van Tartwijk: “Vorig jaar was de bromfietsoldtimer toertocht op de zondagochtend een nieuw onderdeel op het kermisprogramma. Met een opkomst van maarliefst 75 tweewielers, die samen een rit langs de mooie plekjes van Salland hebben gereden kunnen we zeker spreken van een succes. Brommerliefhebbers kunnen zich zondagochtend 17 augustus vanaf 10.30 uur inschrijven bij het Wapen van Wesepe.

Ook op de zondagochtend zit de oecumenische kerkdienst. Het thema van dit jaar is “Wesepe zoekt Wesepe”. Daarmee wordt bedoeld; het zoeken van verbinding tussen de verschillende generaties. Om een dorp levend te houden is het belangrijk dat die verschillende generaties elkaar “blijven verstaan”. Dominee Reinier Gosker van Wesepe en Godelieve Pieper, de katholieke Geestelijk Verzorger van De Hartkamp in Raalte, gaan hiermee aan de slag vanaf 11.00 in de tent.

Op staging2.zomerfeestenwesepe.com is meer informatie te vinden over het programma, busvervoer en opgave voor de verschillende programma onderdelen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.