zomer adieu in whzh

Op zaterdag 6 september 2014 om 20.00 uur zullen Martin Mans op het orgel en Noortje van Middelkoop op de panfluit een concert geven in de Willem Hendrik Zwart Hal, Grensweg 17 te Lemelerveld. Het wordt een interessant concert met een afwisselend programma. Het thema van dit concert is ‘Zomer Adieu’.

Er zullen o.a. de volgende werken worden gespeeld; ‘Hoor de vogels zingen weer’ van

J. Peterson/N. van Middelkoop, ‘Down by the riverside & He’s het lilly’ arr. M. Mans, ‘La Ballade de Jésus-Christ’ arr. N. van Middelkoop, ‘Heer U bent mijn leven’ van P. Sequeri/N. van Middelkoop, ‘Hornpipe’ van G.F. Händel, ‘Rondo con Fuoco’ van N. van Middelkoop, ‘Serenade to Spring’ van R. Lovland, ‘Song for Israël’ van N. van Middelkoop, ‘You raise me up’ van R. Lovland, ‘Ciocîrlia’: Roemeense traditional, etc. Martin Mans zal ook enkele improvisaties ten gehore brengen.

Martin Mans werd in 1965 geboren te Melissant, op het Zuidhollandse eiland Goeree-Overflakkee. Reeds op jonge leeftijd werden zijn muzikale talenten opgemerkt. Op zevenjarige leeftijd ontving hij zijn eerste orgellessen, op elfjarige leeftijd begeleidde hij voor het eerst koren en op twaalfjarige leeftijd werd hij kerkorganist in zijn geboorteplaats. In zijn jeugdjaren schreef hij verschillende concoursen op zijn naam. Naar aanleiding hiervan gaf hij op veertienjarige leeftijd zijn eerste orgelbespeling voor de NCRV-radio. Naast een gedegen orgelstudie volgde hij een opleiding koordirectie bij Pieter-Jan Leusink.

Per jaar geeft Martin Mans zo’n 150 concerten in binnen- en buitenland. Buitenlandse concertreizen voerden hem door geheel Europa, Canada, Amerika, Australië en Zuid-Afrika. Binnen de landsgrenzen genieten zijn concertseries ‘Tour langs monumentale orgels’ en ”Verzoekconcerten in de Breepleinkerk’ grote belangstelling. Regelmatig treed hij op voor radio en TV.

Naast zijn activiteiten als kerk- en concertorganist is hij ook een gewaardeerd begeleider van koren en solisten. Zo is hij begeleider van het beroemde Holland Boys Choir uit Elburg. Jaarlijks neemt hij bij dit koor de orgelpartij voor zijn rekening bij de Lessons and Carols en de zomerconcerten. Ook aan grote klassieke projecten als het Requiem van Fauré en de Bach-cantates verleende hij zijn medewerking. Meer informatie over Martin vindt u op staging2.martinmans.nl

Noortje van Middelkoop studeerde aan het Conservatorium in Hilversum bij de Roemeense panfluitist Nicolae Pîrvu. Zij behaalde haar eindexamen Docerend Musicus cum laude en studeerde enkele jaren later af voor het diploma Uitvoerend Musicus. Ook volgde zij masterclasses bij Simion Stanciu en Georghe Zamfir.

Noortje geeft als panfluitiste diverse concerten samen met koren, organisten en pianisten. Ook maakte zij solo cd’s met diverse bezettingen: orgel, piano, combo en symfonie orkest. Daarnaast werkte zij mee aan radio-, televisie-, dvd- en vele cd-opnamen.

Noortje schrijft ook eigen muziek, organiseert Panfluit Workshop Dagen en maakte concertreizen o.a. door Engeland, Israël, Roemenië, Canada, Amerika en Australië.

Meer informatie over Noortje vindt u op staging2.noortjevanmiddelkoop.nl

Voor reserveringen kunt u bellen naar tel.nr. 0572-371838 (Huetink) of 038-4224079 (Boks). De entreeprijs bedraagt Euro 14,00 p.p., incl. koffie en een drankje met een hapje. Kinderen tot 13 jaar gratis.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.