zero tolerance beleid tijdens europees duel pec

Rond het Europese duel van PEC Zwolle van aanstaande donderdag is een ‘zero tolerance beleid’ van politie IJsselland van kracht. Dit houdt in dat er extra veel politie wordt ingeschakeld en dat er strenger gecontroleerd wordt dan normaal.

Er mogen geen Bengaalse fakkels, rookbommen of ander vuurwerk worden afgestoken in en om het stadion, ook niet in het centrum. Dat geldt ook voor het nuttigen en in bezit zijn van alcoholische dranken. Ook baldadigheid en wildplassen is ten strengste verboden. Overtreders worden opgepakt, krijgen een bekeuring en een stadionverbod.

Bij een eventuele spontane stadswandeling van een grote groep supporters bepaalt de politie wat er gebeurt en dus wat er vooral niet gebeurt. Ook de route wordt door de dienstdoeners bepaald.

In het stadion zijn er ook verscherpte maatregelen. Uiteraard mag er geen vuurwerk en/of rookbommen mee de tribunes op en wordt racistische taal niet getolereerd. De UEFA geeft bij elke overtreding een boete van 10.000 euro.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.