winnaars roja zetten raalte op de kaart

Als er één rode (ROJA zo je wilt) draad valt te ontdekken bij de winnaars van de verkiezing tot Raalter Onderneming van het Jaar 2014, dan is het wel dat ze allen hebben gezorgd voor een landelijke uitstraling van de plaats Raalte. Zo levert The Powershop (categorie MKB) o.a. tijdelijke stroomvoorziening voor diverse grote popconcerten. En is het Limburgse chauvinisme inmiddels aardig getemperd door de opmars van het Sallandse witte goud van Ogink Asperges (categorie agrarisch). Tot slot zorgt Stuntcamp Raalte (categorie starters) voor een verrassende aanvulling op het aanbod bedrijfsfeesten en teambuildingsactiviteiten.

Alle aanwezigen konden prima leven met de keuzes van de jury die voor het eerst onder leiding stond van notaris mr. M.E. van der Werf. Met uitzondering van Stuntcamp Raalte, die net van start is gegaan, gaat het namelijk om gerenommeerde bedrijven die diep zijn geworteld in het lokale bedrijfsleven.

De ROJA-verkiezing lijkt ieder jaar drukker te worden. De Sallandse Herberg puilde bijna uit van de aanwezige ondernemers. Het tijdstip (vrijdag aan het eind van de middag), het feest (Stöppelhaene) en de zakelijke knipoog (netwerken) blijkt als formule nog altijd een schot in de roos te zijn. De aanwezigen genoten volop van de ondernemersverkiezing die aan elkaar werd gepraat door oud-politica Sabine Uitslag. Dat was mede te danken aan de professionele filmpjes van alle genomineerden, gemaakt door vrijwilligers van RTV Raalte. De beelden, die eveneens via de reguliere uitzending van de lokale omroep zijn vertoond, gaven een aardig inkijkje in de bedrijven.

Met de filmpjes werd de spanning aardig opgebouwd voordat het moment van de bekendmaking zorgde voor ontlading bij de winnaars. Volgens juryvoorzitter Van der Werf waren de verschillen in de categorie MKB erg klein. “Raalte kan met recht trots zijn op deze bedrijven.” The Powershop liet Starlight (Heino) en Fakkert Diervoeders (Laag Zuthem) achter zich. Het bedrijf van ‘persoonlijkheid’ Wil Osendarp onderscheidt zich in zijn markt door snelheid, kwaliteit en flexibiliteit. Wat zeker ook wordt gewaardeerd, is dat The Powershop ondanks (inter)nationaal aanzien oog heeft voor de leefbaarheid in de kleine kernen.

In de categorie agrarisch kreeg de jury te maken met sterke, maar uiteenlopende bedrijven. Ogink Asperges versloeg daar Hendriks Rabbit Farm (Raalte) en de maatschap Lugtenberg (Heino). Vooral het lef om met succes de aanval in te zetten op de Limburgse en Brabantse aspergetraditie sprak de jury aan. Ogink Asperges heeft er voor gezorgd dat Raalte en Salland wijd en zijd bekend zijn geworden. Denk alleen al aan bekende afnemers als De Librije en een evenement als de Sallandse Aspergemanifestatie.

Tot slot was er de categorie starters, een nieuwe categorie binnen de ROJA. Van der Werf liet verheugd weten dat er vele enthousiaste reacties zijn binnengekomen. Uiteindelijk werden Stuntcamp Raalte, Top Fit Salland (Luttenberg) en Buuffie’s Proeflokaal (Heino) genomineerd. Ieder op zijn eigen vlak voegt echt iets toe aan het ondernemersklimaat in de gemeente Raalte. Stuntcamp Raalte werd vooral uitverkoren vanwege de kernwoorden innovatie, creatie en de inspanning om te blijven zoeken naar mogelijkheden en verbindingen.

Na een jaar van hard werken op het land is het tijd om te oogsten. De boeren en landarbeiders hebben wel een feestje verdiend. Dat is Stöppelhaene: het grootste oogstfeest van Nederland in Raalte. Vijf dagen lang, van 27 tot en met 31 augustus worden er 45 verschillende activiteiten georganiseerd voor jong en oud, waarbij meer dan 1200 vrijwilligers in touw zijn om het dit feest te doen slagen.

Speciaal voor deze gelegenheid is de stichting de afgelopen zomermaanden op promotoer geweest in Flevoland, Drenthe, Gelderland en Overijssel. Met een heuse promotiekaravaan werd de veelzijdigheid van het Stöppelhaene programma buiten de regio aan de man gebracht. Voorzitter Paul Wittenhorst: ‘jaarlijks trekken we meer dan 120.000 bezoekers uit heel Nederland. Iets waar we trots op zijn en elk jaar weer ons uiterste best voor doen om het programma aantrekkelijk te maken voor jong en oud.’

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.