wesepe geniet van zomerfeesten

Anders dan andere jaren startte het feestweekend niet met het kinderprogramma, maar met een openingsprogramma verzorgd door Herman Kampman en Jan Niewold. Op humoristische wijze gaven zij met muziek en anekdotes een terugblik op de jaren 50 en 60. Na de officiële opening door de burgemeester konden de kinderen genieten van Clown Bolly. Vanaf het begin af aan een feest met leuke grappen en trucjes.

‘s Avonds wilde niemand het songfestival missen, want de tent zat tjokvol. De optredens waren erg divers en het was voor de jury dan ook niet eenvoudig om de volgorde te bepalen. De aanmoedigingsprijs ging naar de handbaldames die begonnen met Sister Act en daarna overschakelden naar M’n fiets is gejat van de Sjonnies. Derde werden Hans van Tartwijk en Dennis Assink met In de feesttent. De tweede prijs ging naar Gerard Willemsen die samen met zijn twee zoons een nummer van André Hazes zong. En de winnaar van 2014 is geworden: Tom Jalink. Loepzuiver zong hij Angels van Robbie Williams. Na de prijsuitreiking mocht Tom het liedje nog een keer zingen en het publiek gaf hem een staande ovatie.

Zaterdagochtend was het in en om de tent groot feest voor de jeugd. De allerkleinsten deden onder andere een stoelendans en waterbootjesrace. Ook de opgeblazen stormbaan en het worstelen met sumopakken waren een groot succes. De spelletjes voor de oudste groepen worden altijd bedacht door brandweer Wesepe en zij hadden ook dit jaar weer fantastische, kleddernatte spellen in elkaar gezet. Met een grote grijns op het gezicht deden alle kinderen mee aan de verschillende onderdelen.

‘s Middags trokken zo’n 70 deelnemers van de ‘Gas dr bie’ cross het gas goed los! Plat door de bocht scheurden de brommers, motoren en auto’s over het parcours. Winnaars bij de autocross waren Jurgen Rechterschot, Ronald van de Spek, Kevin Welgraven en Paul Steenhuis. Bij de motoren tot 125 cc won Luc Oolman, en bij de zwaardere motoren was Allan Lorkeers de snelste. Jeffrey Kamphuis was met zijn brommer de rest te snel af en ging met de eerste prijs naar huis.

Na de cross ging het programma verder in de tent waar veel belangstelling was voor de te veilen kavels tijdens de Sallandse Schreeuwveiling.

‘s Zondags was na een geslaagde oecumenische kerkdienst en een heerlijk ontbijt in de tent alle aandacht gericht op het vogelschieten. Danny Harmsen schoot de staart eraf, Mark Grotentraast de vleugel en Rens Hofman de kop. Maar Han Lunenberg wist de vogel op de juiste plaats te raken en volgt Be Noordkamp op als schutterskoning. In de tent barstte het slotfeest los met Ronnie Ruysdael. Wesepe kan terugkijken op een zeer geslaagd kermisweekend.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.