vrolijke optocht opent luttenbergs feest

Met een bijzonder gekleurde, vrolijke, maar vooral ook lange optocht is het Luttenbergs Feest donderdag geopend. Het weer werkte in eerste instantie niet helemaal mee, waardoor de lange rij van loopgroepen, versierde fietsen en karren en andere creatieve bedenksels iets later dan gepland, alsnog een zonnige rondtocht door het versierde dorp maakte.

Om 17.00 uur vertrok de bonte stoet bij Booijink vanaf de berg, voor een rondgang door het ook prachtig versierde dorp om uiteindelijk te eindigen op het feestterrein, waar de heerlijke geuren van spetterende speklapjes en warme worstjes publieks- en deelnemersneuzen al prikkelden. De prijsuitreiking vond plaats, het eerste biervat werd binnengebracht door de Elskampweg en de kwaliteit ervan werd met algemene stemmen goedgekeurd.

De jury, bestaande uit leden van de Carnavalsvereniging uit Vilsteren, had een moeilijke taak. De kwaliteit van alle deelnemers was zeer hoog. Uiteindelijk werd de groep Bendijk/Dijkman de grote winnaar. De Boerschop heeft de publieksprijs in ontvangst genomen en ook een eerste prijs gewonnen met een grote wagen, aangezien zij meededen in de categorie “zaadwagens”. Deze prachtige wagen zal ook tijdens de Stöppelhaene te bewonderen zijn.

Toen al deze officiële handelingen verricht waren, lieten meer dan 250 mensen zich de barbecue goed smaken, georganiseerd door een goede samenwerking van feestcommissie, Coop Alfring Luttenberg, Café Spoolder en De Schoenmaker en dorpshuis Elckerlyc.

Het programma gaat vrijdag verder met een ochtend voor de 55+ers: jeu de boules, schatgraven, vogelgooien en voor de sportieve jeugd: de Vertical Bike: fiets jezelf tot grote hoogte.

Meer informatie is te vinden op staging2.luttenbergsfeest.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.