tuigpaardenconcours in luttenberg

Bij Manege de Luttenberg wordt op zaterdag 13 september de elfde editie van het Nationaal Concours Hippique Luttenberg gehouden. Het is het grootste tuigpaardenevenement in de regio dat hier gehouden wordt.

Voor dit concours wordt het terrein bij manege De Luttenberg het toneel van aanspanningen met eenspannen, tweespannen en klavertje-drie aanspanningen, naast KWPN-tuigpaarden en Hackney’s.

Verder kunnen vanaf de overdekte tribune damesklassen, competitierubrieken, showrubrieken en kampioenschappen worden bewonderd. Al met al een compleet en vooral mooi programma voor paardenliefhebbers, maar ook voor mensen die kennis willen maken met deze veelzijdige tak van de paardensport.

De top van de Nederlandse tuigpaardensport komt op deze dag hun kunnen showen. En is het bij bijvoorbeeld springen en dressuur de bedoeling dat het publiek zich rustig houdt, bij de tuigpaarden mogen de deelnemers worden aangemoedigd. Bij de tuigpaardensport is het namelijk de bedoeling dat de paarden zich zo goed en mooi mogelijk laten zien. Hierbij kunnen zij de hulp van de toeschouwers goed gebruiken.

De wedstrijden beginnen om 10.00 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.