trekkerbehendigheid blijvertje

Bij trekkerbehendigheidswedstrijden moeten chauffeurs op een trekker allerlei stuur- en bedieningsoefeningen doen waarmee ze laten zien hoe behendig ze op de trekker zijn. Zo moesten ze een van de achterwielen van een aanhanger achteruit rijdend zodanig op een wipwap rijden dat de plank precies in het midden bleef hangen. Of een blokje hout aan een touw (met de trekker achteruit rijdend) optrekken zodat die ging slingeren boven een band, en dan proberen het hout (met de trekker vooruit rijdend) precies in die band te laten zakken. Dat soort dingen.

26 Deelnemers hadden zich aangemeld. En dat is volgens Berend Dijsselhof “meer dan een prima start. We hebben als organisatie meer gekregen dan we vooraf ingeschat hadden. Met deze deelname en een publieke belangstelling die over de hele dag bezien goed te noemen is, durven we gerust vooruit te kijken naar volgend jaar.” Dijsselhof is oud-Sallandse Boer en hij had voor zijn vrijwilligers voor de behendigheidswedstrijden ook duidelijk in die vijver gevist. “Toen we hier vanmorgen bezoek kregen van de Sallandse Boer waren er zelfs vijf Sallandse Boeren tegelijk op het terrein.” Op dat moment was het trouwens de Oogstkoningin die het voortouw nam en even liet zien dat trekker rijden ook heus wel iets is voor vrouwen.

De winnaars van de behendigheidswedstrijden worden op Stoppelhaene.nl bekend gemaakt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.