theo rietkerk nieuwe topman landstede

De Raad van Toezicht van Landstede Groep heeft met ingang van één november 2014 Theo Rietkerk, momenteel gedeputeerde Economie, Energie en Innovatie bij de Provincie Overijssel, benoemd tot nieuwe voorzitter van het College van Bestuur. Landstede Groep is met 24.000 deelnemers in het beroeps- en voortgezet onderwijs, 2.600 medewerkers en 1.000 vrijwilligers de grootste onderwijsorganisatie in de regio.

Theo Rietkerk geeft aan met zijn bestuurservaring en -kwaliteiten graag leiding te willen geven aan Landstede Groep. “Ik voel me thuis in een ondernemende organisatie die nadrukkelijk aandacht heeft voor sport, gezondheid, zorg en welzijn”, aldus Theo Rietkerk. Hij heeft de ambitie uitgesproken Landstede Groep als ondernemende onderwijsorganisatie te versterken, verbeteren en versnellen en de verbinding met de beroepspraktijk en regionale partners te behouden en verbreden. Hiervoor zet hij graag zijn omvangrijke netwerk in.

“Theo Rietkerk is een waardige opvolger van Rob van Kessel die op één oktober afscheid neemt als voorzitter van het College van Bestuur”, aldus Henk van der Sar, voorzitter Raad van Toezicht. “Wij waren op zoek naar een ervaren, besluitvaardig bestuurder met realisatiekracht. Iemand met regionale binding, die strategisch inzicht weet te vertalen naar uitvoering. Wij zijn ervan overtuigd die te hebben gevonden in Theo Rietkerk. Zijn zienswijze stemt volledig overeen met de toekomstvisie van Landstede Groep als onderwijs- en netwerkorganisatie”.

Theo Rietkerk staat bekend als een mensgerichte, ondernemende bestuurder met een innovatiefrisse blik. Hij kijkt ernaar uit om één november vol energie bij Landstede Groep aan de slag te gaan om samen met collega-bestuurders Arend Runia en Kees Blokland met vertrouwen de toekomst in te gaan.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.