synchroonzwemsters hera klaar voor seizoen

‘Hera ’11 zet zichzelf aardig op de kaart’ zegt Wendy Scholten, hoofdtrainster van de synchroonafdeling. ‘Op de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen en de NK’s zijn we met veel meiden aanwezig, en dat aantal groeit elk jaar. Ook in de districtsploeg, dit is een selectieploeg met de tien beste zwemsters per regio, is Hera’11 sterk vertegenwoordigd.

Ik ben trots op mijn groep, er zit zoveel talent bij. Dat is volgens mij ook onze succesformule; de totale groep lift mee op het succes van onze talenten.’

Het feilloos beheersen van de stijlfiguren is de basis van het kunstzwemmen, en daar wordt voornamelijk op getraind. De krenten in de pap zijn de uitvoeringswedstrijden waar de meisjes hun vaardigheden tonen op muziek, onder het kritische oog van KNZB juryleden.

Fysieke, mentale en persoonlijke groei.

‘De persoonlijke progressie van de meiden, dat raakt me het meest’ zegt Wendy Scholten. ‘Als je ziet hoe ze van jonge ‘guppen’ groeien naar prachtige zelfverzekerde dames die durven te performen, prachtig. Want dat is wat synchroonzwemmen ook ontwikkelt. Niet alleen de beheersing van zwemtechnieken, maar ook een persoonlijke, expressieve ontwikkeling. En bij meisjes in onze doelleeftijd, die rondom de pubertijd ligt, is dat een welkome aanvulling.’

Plaats voor nieuw talent.

Vanaf deze week starten de trainingen weer voor alle categorieën. Belangstellende kunnen kijken, of vrijblijvend een maand mee trainen, om de sport te ervaren.

Daar synchroonzwemmen een progressieve sport is, wordt aanbevolen om in te stromen in de beginnersgroep.

De beginnersgroep van de synchroonzwemsters van Hera’11 trainen in zwembad Tijenraan op woensdag van 18.30 tot 19.30uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.