sukerbietenfeest gaat vrolijk verder

Bij het krieken van de dag was het even schrikken. Een miezerig regentje leek de vierde dag van het Sukerbietenfeest te willen verstoren. Maar het klaarde in de loop van de ochtend op waardoor de meeste activiteiten onder heerlijke omstandigheden van start konden gaan. Op één na, want voor de viswedstrijd verzamelden de deelnemers zich al om 06.00 uur in de ochtend.

Met 75 en 115 deelnemers werden de motoren van de trekkers en bromfietsen en solexen gestart voor een mooie toertocht door het Vechtdal en Salland. Bijna 100 vrachtwagens met hun chauffeur schoven in een rij aan voor de Wagenmans Wonen Truck Instapdag. Op de passagier stoel zaten gasten met een beperking. Een logistieke megaklus, maar de glimlach van de chauffeurs en hun gasten is de reden waar de organisatie het voor doet.

De rode draad op de zaterdag in Lemelerveld is de Mestebeld Trucks Spelen. Met een maximale deelname van 18 teams is op, in en rond het kanaal en het evenemententerrein gestreden om vooral de eer. Ieder jaar weer slaagt scouting Lemelerveld er in om een heerlijke sportieve dag neer te zetten waarbij er op het scherpst van de snede wordt gespeeld.

Voor het eerst stond er een zitmaaier race op het programma. Het Twentse Zitmaaier Team zorgde voor een demonstratie. Met eigen gebouwde machine werd het parcours zo strak ‘gemaaid’ dat er alleen nog zwarte aarde over bleef. De race mocht over een massale belangstelling beschikken.

Zaterdagavond wordt de één na laatste dag van het feest afgesloten met muziek in de feesttent. Op het overdekte terras speelt 30 Euro Live met DJ Hitch, in de poptent staat DJ Team Het Einde en in de bruine kroeg klinken de klanken van Zwarte Rat Radio.

De zondag begint met een tentviering door de gezamenlijke kerken met aansluitend de Sukerbietenbrunch. Super Sunday wordt compleet gemaakt met Circus Salto, een triatlon, voetballen, de Sallandse Zaagtrofee, eurodag op de kermis en tot slot sukerbietwerpen. Party DJ Marcel zorgt voor de muzikale noot.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.