strafschop beslist bekerwedstrijd heeten haarle

Vierdeklasser Haarle won zondagmiddag de bekerwedstrijd met 0-1 van derdeklasser Heeten. Het enige doelpunt viel vanaf elf meter. Volgens Heeten trainer Onderberg was het een ongelukkige wedstrijd van hun kant: ‘’Wij hebben ongelooflijk veel kansen gemist. Afgelopen dinsdag gingen de ballen er wel in, vandaag niet’’. Het leverde zijn selectie een ‘behoorlijke kater’ op. Richard Smit, trainer van Haarle, was blij met de uitslag: ‘’Vaak staan wij aan die andere kant. Nu is het wel fijn om eens aan deze kant te staan.’’

Op Sportpark Heeten was het in de rust nog 0-0. Pas vlak voor tijd, in de 85e minuut, viel de beslissende. Een lange bal van achteruit stuitte door de Heeten defensie heen en stuurde Haarle aanvaller Erik Westendorp op pad. Laurens Tepperik trok aan de noodrem en haalde de doorgebroken Westendorp neer, wat hem een rode kaart opleverde. ‘’Terecht, maar vervelend,’’ constateerde Onderberg. ‘’De schorsing die er overheen komt is helemaal zuur. Er worden in een gemiddelde wedstrijd hardere overtredingen gemaakt”. Eli Nahijs faalde niet vanaf elf meter. Hij koos voor de linkerhoek en schoot de bal binnen.

Het betekende de bekeroverwinning voor Haarle. Haarle trainer Richard Smit: ‘’Voor ons was het een uitstekende les. Tegen een derdeklasser heb je toch minder tijd om aan te nemen, te kijken wat je wilt doen’’. Hij kijkt met vertrouwen uit naar de competitiestart volgende week tegen FC RDC. ‘’We hebben een goede voorbereiding achter de rug. We hebben een bredere selectie dan vorig seizoen. Er zijn geblesseerden teruggekomen’’. De kracht van zijn elftal? Degelijkheid. ‘’We hebben geen uitschieters. Als ik eens een, twee man mis, dan kunnen wij dat opvullen.’’

Volgende week staat Sallandia op het programma voor Heeten. De selectie van Onderberg moet dan weer met scherp schieten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.