stoppelhaene maakt vliegende start

Helligen Hendrik, Gait en het Wiehes Kabaret hadden de lachers met gemak op hun hand. De tussendoortjes van Kwiek Dance en de tismawajewendband gingen er ook in als zoete broodjes. Cabaretier Rob Scheepers had het wat moeilijker het publiek aan het lachen te krijgen, maar dat kwam vermoedelijk ook door de ondankbare taak het spits af te moeten bijten. De oogstkoningin was nog maar net gepresenteerd of hij moest gelijk al de sfeer ombuigen. Zijn een-tweetje met burgemeester Piet Zoon was echter ijzersterk. Scheepers kwam er achter dat het Zoons laatste Stöppelhaene was, waarna er een mooi gesprek ontstond over wie dan zijn opvolger wel niet zou worden. Waar we overigens niks wijzer van zijn geworden, behalve dan dat Zoon mordicus tegen de gekozen burgemeester is.

Het Wiejes Kabaret blikte ook vooruit op Zoons pensioen: “Staat ie straks met de kleinkinderen in de rij bij speeltuin de Blekkderhoek.”

De cabaretavond wordt steevast bezocht door de wat oudere Raaltenaar, de leeftijd verjongt iets als het programma afgelopen is, maar de bar nog lang niet dicht. Zo tegen die wisseling van de wacht werd het ook deze Stöppelhaene-editie – zoals de laatste jaren meer en meer het geval – tegelijk drukker in het centrum van Raalte. De gezamenlijke horeca is het definitief gelukt de jeugd ook al op woensdag naar zich toe te trekken. Daar buiten op straat is de Stöppelhaenewoensdag met een geweldige drukte vloeiend overgegaan in de donderdag.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.