sterk zwolle begint met zege op utrecht

PEC begon sterk aan het duel, met nieuwkomer Lukoki als grootste blikvanger. Al in de tweede minuut werd hij aan het werk gezet door Mustafa Saymak. De razendsnelle rechtsbuiten leverde ook een prima voorzet, maar Ryan Thomas kopte vervolgens net over. Tien minuten later was Saymak dicht bij de openingstreffer, Robbin Ruiter hield zijn inzet echter op fantastische wijze uit het doel.

Het publiek in de goed gevulde IJsseldelta zag dat de ploeg van trainer Ron Jans het verzorgde positiespel van vorig seizoen nog niet verleerd was, ondanks het vertrek van smaakmakers Matheusz Klich en Kamohelo Mokotjo. Tot doelpunten leidde het voor rust nog niet. Bart van Hintum en Jesper Drost waren wel dichtbij, maar beide mikten net iets te hoog. Ook Bram van Polen was gevaarlijk, hij trof het zijnet, terwijl Ben Rienstra maar net naast schoot.

FC Utrecht liet in het eerste bedrijf weinig van zich zien. Slechts twee keer moest doelman Diederik Boer in actie komen. Jens Toornstra schoot echter te slap in en Willem Janssen deed te veel te weinig met zijn open kopkans. Al met al mochten de Domstedelingen niet klagen met de 0-0 ruststand.

Na de pauze begonnen beide ploegen afwachtend. Pas in de 68e minuut creëerde PEC de eerste kans van de tweede helft. Na goed voorbereidend werk van de ingevallen Nikos Ioannidis, kreeg Saymak de mogelijkheid om de score te openen. Ook zijn inzet werd gekeerd door de uitstekend keepende Ruiter. De wijze waarop de Utrecht-goalie enkele malen uitkwam tot buiten zijn zestienmetergebied, deed denken aan het optreden van Manuel Neuer tijdens het afgelopen WK.

Toch was Ruiter een kwartier voor tijd kansloos op de inzet van Drost. Lukoki zocht met een voorzet het hoofd van Ioannidis. De Griek kon net niet bij de bal, maar bij de tweede paal was daar nog de geheel vrijstaande Drost. Hij nam de bal aan en schoot in de verre hoek raak. Ook in de slotfase kon FC Utrecht geen vuist meer maken. Het middenveld met Kali, Toornstra en Janssen stond prima, maar de zwakke voorhoede – met name Barazite stelde teleur – maakte het Boer geen moment meer lastig.

De wedstrijd leek af te stevenen op een 1-0 overwinning voor PEC Zwolle, maar in de extra tijd zorgde debutant Soufian Moro voor het hoogtepunt van de avond. FC Utrecht mocht een hoekschop nemen en doelman Robbin Ruiter ging mee naar voren. De corner werd echter weggewerkt en kwam voor de voeten van Moro. De nieuwkomer, nota bene overgenomen van FC Utrecht, zag in de verte het lege doel en haalde vanaf eigen helft werkelijk schitterend uit. Enkele seconden later lag de bal in het Utrechtse doel.

Na afloop konden de toeschouwers in Zwolle overigens nog een feestje vieren. De ploeg van Jans werd gehuldigd voor de gewonnen Johan Cruijff Schaal van vorige week. Als de selectie is uitgefeest kan het vizier op de wedstrijd van volgende week, dan staat het uitduel tegen promovendus FC Dordrecht op het programma.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.