startersleningen nieuwbouw hof van raalte

Voor kopers van woningen uit plan Hof van Raalte worden startersleningen beschikbaar gesteld. Dat heeft de gemeente Raalte dinsdag besloten. De startersregeling gaat op voor 17 van de 21 woningen uit het plan nabij de Almelosestraat.

Aan het verkrijgen van de starterslening zit wel een aantal voorwaarden verbonden. De koopsom van de woning mag bijvoorbeeld niet meer dan 200.000 euro zijn. Daarnaast moeten kopers onder een bepaalde inkomensgrens vallen en mogen ze niet ouder dan dertig jaar zijn.

De bouw van de woningen op het voormalige terrein van transportbedrijf Jansen aan de Almelosestraat in Raalte is een tijdje terug al van start gegaan. Jansman Bouw uit Luttenberg start waarschijnlijk dit najaar met de bouw van de nieuwe starterswoningen in Raalte.

Het ontwerp van het plan is bijzonder, de woningen liggen aan een hofje waardoor de woningen aan de voorkant een ‘gezamenlijk hofje’ hebben met eventueel een veranda aan de voorgevel. Daardoor kun je zowel aan de voor- als achterkant van het huis kunt genieten: aan de voorzijde de gezelligheid en levendigheid, aan de achterzijde je eigen privétuin. Er komen twee verkeersluwe hofjes waaraan 21 woningen gebouwd worden (twee 2-1 kapwoningen, één 3-1 kapwoning en twee blokken van zeven rijwoningen). De hoofddoelgroep is starters, maar de woningen krijgen meerdere slaapkamers en een ruime zolder waardoor het ook geschikt is voor meerpersoonshuishoudens.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met verkopend makelaar Salland Makelaardij, Schrijver & Holterman: 088-2006666.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.