start waanzinnige tweedaagse slotverkoop

De Slotverkoop in Raalte op vrijdag 15 van 9.00 tot 21.00 en zaterdag 16 augustus van 9.00 tot 17.00 krijgt dit jaar naast een extra dag, ook een nieuwe activiteit erbij: een kledinginzameling aan Marktstraat 17B, het voormalig pand van Lavendel. Twee dagen lang kun je in het centrum van Raalte terecht om voor de allerlaagste prijzen mooie spulletjes op de kop te tikken en tegelijk de minderbedeelden aan wat nieuwe kleding helpen door je eigen kast van tevoren een beetje uit te dunnen.

Marieke Weustink van de organisatie: ‘‘Zaterdag loopt het meestal nog flink door en kregen ondernemers vaak de vraag of er nog opruiming was. We verwachten nu dat het dus twee dagen heel druk gaat worden. Alle Raalter ondernemers bieden hun waren voor heel weinig geld aan. Kom dus zeker een kijkje nemen, er is voor elk wat wils!’’

Vrijdag

De kleding van de inzameling gaat vrijdag naar Heetens Hulpgoederen Centrum Filipijnen (HHCP), die zo de allerarmsten op de Filipijnen kleding kunnen geven. Peter Tielbeek van HHCP: ‘‘Jo en Truus Schoorlemmer brengen de spullen altijd persoonlijk naar de Filipijnen. Daar delen ze het ook zelf uit, in samenwerking met hulporganisaties zoals het Rode Kruis. Wij krijgen geen subsidie, dus we moeten het van zulke acties hebben en van onze vrijwilligers. Op de Filipijnen zullen ze erg blij zijn met jouw oude kleding en door het in te leveren heb je ook gelijk weer wat plek voor koopjes. Zo sla je twee vliegen in één klap’’.

Zaterdag

Zaterdag gaat de kleding naar Humanitas, die het uitdeelt aan de minima in de gemeente Raalte. Je zou het misschien niet denken, maar kleding is ook hier in de gemeente hard nodig. Annie Kappert van Humanitas: ‘‘Elke dag komen we in ons werk de armoede in de gemeente tegen. Zo hebben mensen soms geen schoenen of geen winterjas in hartje winter. De kleding komt zeker goed terecht’’.

De naam Slotverkoop zegt het al, het is het einde van de uitverkoop, dus als je wilt profiteren van de lage prijzen: twijfel niet en kom langs!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.