selectie sercodak dalfsen gepresenteerd

De open dag werd gehouden bij Hotel Haersholte in Dalfsen en was zowel voor jong als oud een leuke middag.

Om 14.30 uur heette Rene Cloo iedereen van harte welkom. Daarbij bedankte hij de sponsoren en blikte hij vooruit op het komende seizoen. “Omdat veel speelsters ons hebben verlaten, moesten we ook zorgen voor veel nieuwe speelsters. Daar is de club goed in geslaagd en we zijn tevreden met de selectie voor het komende seizoen”, vertelde hij.

Vervolgens riep hij alle speelsters een voor een naar voren. Alle speelsters kregen even de microfoon onder de neus gedrukt van de manager topsport en dat zorgde voor leuke gesprekken. Zo liet Nienke de Wild weten dat ze bij Sercodak Dalfsen meer leert dan bij concurrent VOC, waar ze eerst speelde. Dat ze dat al merkte na één trainingsweek is vrij knap. Toen de lange Kelly Dulfer naar voren kwam keek iedereen even raar op. Ze kwam in een trainingsshirt aanlopen in plaats van in een wedstrijdshirt. Rene stelde het publiek al snel gerust: “Nummer veertien is toch een speciaal nummer, wat niet ieder seizoen bij ons wordt gedragen. Met grote maten heb je dan het probleem dat het shirt nog niet klaar is”, het publiek begon daarop te lachen. Rene herstelde zich snel door te zeggen dat hij de lengte van het shirt bedoelde en niet de grootte. De 23-jarige Debbie Bont uit Volendam liet nog weten dat Dalfsen wel te vergelijken is met haar geboorteplaats Volendam. “Hier ben ik ook in een dorp terechtgekomen en is het ook ons ‘ons kent ons’. Daarnaast hoor ik hier ook wel eens een dialect voorbij komen, dat is in Volendam ook heel erg aanwezig natuurlijk”, vertelde Bont die al internationale ervaring op mocht doen in Denemarken en Leipzich.

Na de presentatie van de selectie kon het belangstellende publiek nog even gezellig napraten of wat activiteiten ondernemen. De spelersbus van Ajax was bijvoorbeeld aanwezig om een kijkje in te nemen, omdat sponsor OAD zowel Ajax als Sercodak sponsort. “OAD heeft zich gespecialiseerd in het vervoeren van landskampioenen. Je kunt nu op je de stoel van je favoriete Ajax-speler gaan zitten, of op de stoel van je minst favoriete speler natuurlijk”, aldus Rene Cloo. Hij voegde daar nog aan toe dat de club uit Dalfsen normaal gesproken weinig met Amsterdam heeft, maar in dit geval een uitzondering wilde maken.

Ook konden kinderen een fotoshoot doen met spelers van Sercodak. Een speciaal ingerichte buitenstudio zorgde er voor dat er een perfect plaatje kon worden geschoten van de jonge fans met de idolen.

Verder werd er vooral veel gepraat over het komende seizoen en blikte ook trainer Peter Portengen vooruit. “We zullen van voor af aan moeten beginnen, maar ik verwacht wel dat we de lijn van vorig jaar door zullen trekken. Er zijn acht meiden weggegaan en er zijn er negen voor terug gekomen. We zullen een iets andere structuur krijgen en we hebben nu zeventien speelsters in de selectie, maar geen tweede elftal meer. Er zijn een aantal bepalende spelers weg, dus er zullen ook weer nieuwe spelers moeten opstaan. We zijn nu pas net begonnen met trainen en ik denk dat we pas aan het einde van het seizoen een vergelijking kunnen maken met vorig seizoen. Dit team is wel een stuk jonger dus dat zal een hoop andere dingen met zich meebrengen”, legt de trainer uit.

Voor foto’s van de open dag kunt u de fotoreportage bekijken. De foto’s zijn gemaakt door Johan Bokma Fotografie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.