schaakles voor jongeren in raalte

Schaakvereniging Raalte wil graag dat meer jongeren leren schaken. De leden willen graag dat ook anderen het plezier van het schaakspel gaan beleven. Om dit te bereiken doet de vereniging aan kinderen van de basisschoolleeftijd het aanbod om in acht lessen te leren schaken.

De lessen zijn zo opgezet dat er reeds na de eerste les wat wordt geschaakt. Na drie lessen weten de kinderen al om te gaan met de term “schaak” en “mat” en kan er in principe al een echte wedstrijd gespeeld worden. De lessen daarna bevatten uitbreiding van schaakvaardigheden.

Schaken is een spel waarvan iedereen wel weet dat het bestaat en door een aantal gekend, maar dat helaas door weinig mensen echt wordt beheerst. Het spel met koning, koningin, lopers, paarden, torens en pionnen oogt wel heel aantrekkelijk, maar helaas ook enigszins ingewikkeld.

Dit verandert als je je de regels eigen gemaakt hebt. Eenmaal op de hoogte van de loop van de verschillende stukken, openbaart zich een spel dat vol zit met uitdagingen, creativiteit en dat veel spelvreugde kan geven. Als je het schaakspel op jonge leeftijd leert en je wordt door het spel uitgedaagd, dan neem je dit spel een leven lang met je mee. Een schaker blijft levenslang schaker.

De lessen worden gegeven bij Laurel’s in Raalte. De lessen vinden op maandag plaats, van 15.45 uur tot 16.45 uur. Deelname is gratis. De eerste les is op 8 september. Kinderen die dat leuk vinden, kunnen daarna meedoen met het jeugdschaakkampioenschap van Raalte.

Jongeren die al kunnen schaken kunnen zich ook aanmelden als lid van de jeugdafdeling van de club. Hier wordt ook geschaakt op maandagmiddag, van 15.45 uur tot 16.45 uur. Dit vindt plaats op basisschool “Oostenwind”, in Raalte.

Opgeven kan door te mailen naar j.mocking@vodafonethuis.nl en e.blom@finovion. Hier kan je ook terecht voor aanvullende informatie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.