sallands crosscircuit opent inschrijving

‘Een ‘ster’ bij alle elf crosslopen ; dat is de insteek van het bestuur van de Stichting Sallands crosscircuit. Concreet betekent dit credo dat de kwaliteit van de crosslopen bijzonder hoog ligt, opdat de atleten zich kunnen uitleven in elf zeer aantrekkelijke, goed georganiseerde runs. Een uniform format ligt al jaren onder alle wedstrijden. Eenzelfde loopprogramma, een gelijke inschrijfprocedure en uitslagverwerking, universele leeftijdscategorieën en crosswaardige parkoersen zijn voorbeelden hiervan. Bijzonder is wel dat elke loop zijn eigen kleur en ambiance behoudt. Met dit compromis scoort het crosscircuit buitengewoon hoog, zowel bij de lopers als op de burelen van het bondsbureau van de Atletiekunie.

Het Sallands crosscircuit is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een loopsportevenement dat in deze vorm haar naaste nauwelijks kent. Niet alleen komt de beginnende loper hier aan zijn trekken, ook de wedstrijdloper gaat een winterlang zijn competitie aan. Dit allemaal in een coalitie van maar liefst elf lokale wedstrijdorganisaties, die niet alleen de neuzen dezelfde kant op hebben staan, maar die elkaar onderling versterken en ondersteunen. Een bewijs te meer dat een grens overstijgende insteek tot bijzondere successen kan leiden! Voetbal-, volleybal-, en atletiekverenigingen als een onderliggend fundament van een maandenlang loopfeest in Salland! De al maar groeiende deelnemersaantallen bewijst de kracht van de samenwerking. De voorgaande editie, met ruim 7600 lopers, schept dan ook weer hoge verwachtingen voor het nieuw seizoen.

Op zondag 2 november gaat het 13de Sallands Crosscircuit van start met de Echte Bakker Jorink Crossloop op het terrein van Omni Mobilae in Raalte. Voor het eerst in de geschiedenis opent de Stichting Salland Crosscircuit het loopseizoen met haar eigen loop. In de weken hierop volgend worden de andere Sallandse dorpen overlopen door het almaar groeiende hardlooppeloton. Met de Schalmloop op 18 januari wordt het circuit afgesloten. Een circuit om in competitieverband te lopen (de 7 best gescoorde wedstrijden bepalen het eindklassement), maar waar ook per crossloop een eigen keuze gemaakt kan worden.

Als goede doel ondersteunt het Sallands Crosscircuit het komend seizoen ‘Stichting Leergeld Salland’. Onder het motto ‘Alle kinderen mogen meedoen’ maakt Stichting Leergeld Salland het mogelijk kinderen tussen 4 en 18 jaar, waarvan de ouders onvoldoende middelen hebben, deel te laten nemen aan activiteiten binnen en buiten school. De opbrengst van de inzameling van het crosscircuit gaat heel specifiek naar activiteiten op het gebied van kunstzinnige vorming: muziek, dans en toneel.

Op 1 september gaan – online – de hekken open en kunnen lopers zich inschrijven voor het klassement èn voor de mogelijkheid om vooraf , tegen een gereduceerde prijs, zich aan te melden voor alle elf wedstrijden. De dertiende editie van het Sallands Crosscircuit werpt haar schaduw vooruit. Voor verdere informatie : staging2.sallandscrosscircuit.nl

Loopkalender

1 zondag 2 november 2014 Echte Bakker Jorink Crossloop Raalte

2 Zondag 9 november 2014 Haarlerbergloop Haarle

3 Zondag16 november 2014 AV Salland Crossloop Raalte

4 zondag 30 november 2014 Ten Broeke Crossloop Lemelerveld

5 zaterdag 6 december 2014 Den Alerdinckloop Laag Zuthem

6 zondag 21 december 2014 COOP Crossloop Luttenberg

7 vrijdag 26 december 2014 Rabobank Kerstcrossloop Nieuw Heeten

8 zaterdag 3 januari 2015 Rabobank Veldloop Heino

9 zondag 4 januari 2015 Midwintercross Heeten

10 zondag 11 januari 2015 Raalte Plaza JSC Crossloop Broekland

11 Zondag 18 januari 2015 Schalmloop Mariënheem

* vrijdag 6 februari 2015 After party Raalte

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.