resultaten oogstgave 2013 worden zichtbaar

De resultaten van de Oogstgave van Stöppelhaene 2013 beginnen langzaam zichtbaar te worden, met de nadruk op langzaam. Mirjam en Han Holtkuile vertellen: Op dit moment worden de kassen geplaatst en aansluitend daaraan worden ze in gebruik genomen. Maar wel langzaam, dat is voor ons Europeanen wel eens moeilijk te accepteren. ‘Pole pole’ is een begrip waar Afrika bekend om staat. Het betekent rustig aan, het komt allemaal wel goed’’.

In het dorpje Sultan Hamud is de Oasisschool bezig met het opzetten van de Greenhouses, onder leiding van David Muiu, zoon van de familie Muiu. Deze kassen zijn bedoeld om continue en kwalitatief goed, groente en fruit te verbouwen. Een deel wordt gebruikt om de school te voorzien van eten. Het andere deel is bedoeld om te verkopen. Met dit geld kunnen meer leerlingen naar school.

‘‘Rond de jaarwisseling heb ik samen met onze zoon een bezoek gebracht aan de familie in Kenia. De kassen waren besteld van de oogstgave 2013 en zouden spoedig arriveren. Door allerlei omstandigheden, zoals het importeren van de kassen uit China en het lange wachten op transport naar en in de havens, zijn de kassen nu pas gearriveerd’’, aldus Han.

Mirjam en Han: ‘‘Het zou, in onze ogen, mooi zijn als de eerste resultaten van de oogst er snel aankomen. Dit betekent automatisch voldoende voedsel voor de school.’’

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.