racoon en earring voor de regen uit

Racoon trok het Stöppelveld al vroeg op de avond flink vol. “Allemaal stelletjes waarvan de man het kaartje betaald heeft, dat weten we heus wel”, aldus zanger Bart van der Weide. “Ja mannen, jullie moesten gewoon mee.” De melodieuze rock is inderdaad vermoedelijk iets meer voor vrouwen dan voor mannen. Gek hè? Wordt een meisje verliefd op je om wie je je bent en dan wil ze je veranderen. Dat heb ik nooit zo goed gesnapt.” Niet alleen de teksten van Racoon hebben serieuze boodschappen, tussen de liedjes door gaat het ook ergens over.

Golden Earring is meer van de stevige rock en trekt dan de mannen weer meer aan. De band bracht het bekende repertoire. En dat is ook de bedoeling. Als de band Twilight Zone niet brengt, Another 45 Miles vergeet, om van Radar Love maar niet te spreken, dan ben je als het ware niet naar de de Golden Earring geweest. Net als twee jaar terug hadden Hey en zijn mannen Bertus Borgers (Sweet d’Buster) meegenomen om hier een daar een paar prachtige stukken saxofoon te spelen. Maar heel veel moeten de Hagenaars niet afwijken van hun vaste akkoorden, want hoe je het went of keert, Radar Love in de eerste versie is toch gewoon de beste uitvoering.

Uit volle borst werden alle nummers van zowel Racoon als the Earring van begin tot eind meegezongen. Het publiek werd alleen stil toen Cesar Zuiderwijk zijn drumsolo inzette in het intermezzo van Radar Love. Die drumsolo bleek helaas ook een regendans. Want toen The Opposites begonnen, regende het. Regende het hard en stevig. Willem de Bruin en Big2 zijn wel wat nattigheid gewend tijdens hun optredens want daar wordt wel vaker wat bier heen en weer gegooid, maar het publiek vond die regen minder. Dat zocht voor een deel droog onderkomen in de feestfabriek bij Ronny Ruysdael en Rene Schuurmans.

Th Opposites, een mooie tegenpool van Racoo en Earring. Lekker rappen op een broodje bakpao en slapeloze nachten.

Stöppelhaene gaat nog het hele weekend door met een geweldige line up. Meer weten? Op stoppelhaene.nl kun je alles vinden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.