protestactie sp tegen massaontslag carinova

De SP in Raalte start vrijdagavond 29 augustus een handtekeningenactie tegen de duizend ontslagaanzeggingen van thuiszorgpersoneel bij Carinova. Vanaf 19.00 uur staat de SP in Raalte om iedereen de gelegenheid te geven een handtekening te zetten tegen dit massaontslag. SP raadslid Harry van Kampen vindt dit een belangrijk en noodzakelijk signaal van solidariteit aan al die keiharde werkers in de thuiszorg.

Deze week kregen duizend werknemers van Carinova te horen dat ze begin volgend jaar hun baan gaan verliezen. Het gaat om functies in de huishoudelijke hulp. “Carinova is een van de belangrijkste zorgaanbieders in de regio.” Harry van Kampen hierover: “Deze ontslaggolf is het resultaat van het dramatische bezuinigingsbeleid van dit kabinet. We hebben al eerder gezien dat de nu al laagstbetaalde mensen in de zorg, met name de huishoudelijke hulp, ontslagen wordt om daarna tegen lager loon weer elders werk te moeten vinden. We vinden dit een grof schandaal, temeer daar de bestuurders en managers in de top van thuiszorginstellingen schromelijk veel verdienen en er nooit in salaris op achteruitgaan, laat staan massaal ontslagen worden.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.