Home / archiefcentraal / politie tapte telefoongesprekken eaglesfans

politie tapte telefoongesprekken eaglesfans

Dat meldt RTV Oost .

De politie had de verdachten van de diefstal van de kampioensschaal van PEC Zwolle al in het vizier, voordat de schaal werd teruggebracht. Dit bleek vanochtend tijdens de rechtszitting tegen drie verdachten uit Deventer en Voorst.

De telefoongesprekken van deze supporters van Go Ahead Eagles werden afgeluisterd. De taps begonnen een week na de diefstal. Zo was de politie ook op de hoogte van het feit dat ze de schaal terug gingen brengen tijdens een live-uitzending van het TV Oost-programma Edned. Pas enkele dagen later werden ze aangehouden.

Het is onduidelijk waarom ze dat niet eerder hebben gedaan. De schaal was enkele weken eerder gestolen uit een vitrine in het IJsseldeltastadion. De diefstal heeft te maken met de grote rivaliteit tussen beide voetbalclubs.

Lees ook

Excursie bij het Rozendael

HEINO – Agnes Neimeijer verzorgt op dinsdag 3 augustus weer een avondexcursie bij landgoed Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.