politie tapte telefoongesprekken eaglesfans

Dat meldt RTV Oost .

De politie had de verdachten van de diefstal van de kampioensschaal van PEC Zwolle al in het vizier, voordat de schaal werd teruggebracht. Dit bleek vanochtend tijdens de rechtszitting tegen drie verdachten uit Deventer en Voorst.

De telefoongesprekken van deze supporters van Go Ahead Eagles werden afgeluisterd. De taps begonnen een week na de diefstal. Zo was de politie ook op de hoogte van het feit dat ze de schaal terug gingen brengen tijdens een live-uitzending van het TV Oost-programma Edned. Pas enkele dagen later werden ze aangehouden.

Het is onduidelijk waarom ze dat niet eerder hebben gedaan. De schaal was enkele weken eerder gestolen uit een vitrine in het IJsseldeltastadion. De diefstal heeft te maken met de grote rivaliteit tussen beide voetbalclubs.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.