plezier staat voorop bij luttenbergs feest

Op de tweede dag van het Luttenbergs Feest stond plezier maken voorop. Vrijdag, in de ochtenduren, verzamelden de 55+ers zich voor een gezellige ochtend. Na de koffie werd er jeu de boules gespeeld. De organisatie had gezorgd voor een “foekloze” kunststofbaan, waarop de ballen goed rolden.

Alle 55+ers konden mede hierdoor aan het spel deelnemen. En hoewel het natuurlijk ook om het winnen ging, stond vooral de onderlinge contacten en het plezier voorop. Winnaar bij het jeu de boules werden Doortje van de Sligte (dames) en Theo kleine Toereers (heren). Ook in de feesttent was het daarna onder het genot van een drankje en een oliebol gezellig vertoeven.

Het vogelgooien trok opnieuw een flink aantal deelnemers. Maar liefst 124 deelnemers schreven zich in om te proberen met een houten knuppel de vogel van de paal te gooien. Het was uiteindelijk Sander Brinkman die dat voor elkaar kreeg. Daarna vertrokken alle deelnemers naar het zonovergoten terras voor een biertje.

Voor de kinderen was het op de vrijdag ook gezellig. In een grote berg zand werd fanatiek gegraven naar badeentjes, die daarin verstopt zaten. Eentje gevonden? Prijsje verdiend!

Ook werd op de Vertical bike getrapt naar grote hoogte. Voorafgaand aan het altijd weer verbazingwekkende gatgraven was het kratstapelen aan de beurt. De hoogste toren was 24 kratten. Van hoogte naar diepte: in 20 minuten tijd verdwenen maar liefst 28 mannen en vrouwen geheel of gedeeltelijk onder de grond. Winnaar werd Michel Reimert met een diepte van 2,41 meter.

De avondshows: Wietske Vogels heeft haar kunsten met hoepels laten zien. Met een torenhoge stellage cirkelden de hoepels in het rond. Daarna stond een skateshow op het programma, maar helaas was het te gevaarlijk voor de skaters om de skatebaan, die sinds die middag al opgesteld stond, te betreden nadat een bui het feestterrein had aangedaan.

Bökkers liet stro en bier weer rijkelijk vliegen in de tent. Zaterdag staat de kalverkeuring, het schminken voor de kleintjes, de Kidz-DJ-Discoshow en Met de bek deur de drek op het dagprogramma. In de avonduren staan er 2 vurige shows op het programma. Eerst laat de vrijwillige brandweer van Luttenberg zien wat je kunt doen als je frituurpan onverhoopt vlam vat, waarna ze worden opgevolgd door een vuurspuwer. In de feesttenten treden vervolgens ‘Noah’ en ‘16down plays Hendrix’ op.

Zie ook staging2.luttenbergsfeest.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.