petitie voor uitrit arendshorstcollendoorn

Bewoners van de Arendshorst en Collendoorn in Raalte hebben een petitie opgesteld voor een tweede ontsluiting in hun wijk. De petitie is 170 keer ondertekend en wordt zaterdag aangeboden aan leden de gemeenteraad.

Bewoners van de Arendshorst/Collendoorn vragen in de petitie om een tweede en veilige ontsluiting van de wijk. Ook vragen ze om een verbetering van de verkeersveiligheid. Bovendien willen ze speelmogelijkheden voor de kinderen en extra parkeerplaatsen.

Bewoners klagen sinds de afsluiting van de Collendoorn over een gevoel van onveiligheid in de wijk. Volgens hen moet al het verkeer sindsdien via een smalle poort tussen twee woonblokken de wijk in en uit moet rijden. “Het uitzicht is daar vele malen slechter dan vanaf de sinds december afgesloten ontsluiting via de Collendoorn. Ook is de verkeersdruk in de Arendshorst, met veel jonge kinderen, sterk toegenomen.”

Bewoners vrezen op korte termijn een verslechtering van de situatie. “Binnenkort wordt de toestand nog verergerd omdat er veel zwaar verkeer door de onoverzichtelijke ontsluiting en de smalle straten heen moet in verband met de te plegen nieuwbouw van 15 woningen.”

Veilig Verkeer Nederland bevestigt het gevoel van de bewoners , na onderzoek van de situatie in een rapport. “…..dat het uit oogpunt van verkeersveiligheid veel logischer zou zijn geweest in het bestemmingsplan de gehele woonwijk te ontsluiten via de weg Collendoorn. Een aansluiting bij de weg Collendoorn heeft daarom onze voorkeur.”

De bewoners vinden dit alles bij elkaar een zeer zorgelijke situatie, die volgens hen door het College van B&W niet op de juiste waarde wordt geschat. Een verzoek tot planwijziging werd door het college in mei afgewezen. Daarom richten de bewoners zich nu tot de leden van de gemeenteraad om zich namens de burgers in te spannen voor een verzoek tot planwijziging.

Volgens een actiegroep wil 90% van de bewoners van de Arendshorst en Collendoorn een planwijziging.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.