petitie van afgesloten woonwijk naar gemeente

Bewoners van de Arendshorst en Collendoorn hebben zaterdag een petitie met 170 handtekeningen overhandigd aan de gemeenteraad van Raalte. In deze petitie vragen ze de gemeenteraad zich in te spannen voor een tweede ontsluiting van de wijk voor gemotoriseerd verkeer.

De bewoners hadden alle raadsleden uitgenodigd in hun wijk om de petitie in ontvangst te nemen. Door middel van rode linten en stoepkrijt had de wijkcommissie aangegeven hoe smal de straten in de toekomst zullen worden. Er was een grote opkomst vanuit de wijk. Er waren veel ouders met kinderen en meer dan de helft van de raadsleden had gehoor gegeven aan de uitnodiging.

Henk Stroot schetste in een korte toespraak de kern van de problemen uit de wijk. De officiële toegang is smal en onveilig en er is een tekort aan parkeerplaatsen en speelgelegenheid. Bovendien zal er binnenkort veel bouwverkeer door moeten in verband met de nog te bouwen woningen. Hij overhandigde vervolgens onder luid applaus de ‘sleutel voor het heropenen van de Collendoorn’ aan de vicevoorzitter van de gemeenteraad, Jan Schokker.

Na een wandeling door de wijk werd bij de afgesloten Collendoorn de petitie voorgelezen. Daarna stak de heer Schokker de sleutel in het slot van de afgesloten straat. Hierop stond de tekst: “Raad, u hebt de sleutel voor onze veiligheid!” Vervolgens lieten enthousiaste kinderen 100 ballonnen op. Deze ballonnen symboliseerden de 100 kinderen tot 12 jaar, die in de wijk wonen. Jan Schokker beloofde tot slot de inwoners hun belangen met de raad serieus te behartigen.

Veel bewoners uitten hun waardering voor de aanwezigheid en betrokkenheid van het grote aantal raadseden. Ze vertrouwen erop dat hun problemen nu echt worden opgelost.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.