pec koploper na late zege op vitesse

De eerste echte kans van de wedstrijd liet een tijdje op zich wachten. Na iets meer dan twintig minuten voetballen was het Leerdam die een goede corner van Labyad prima inkopte. Zijn poging eindigde echter op de paal.

Vier minuten na de mogelijkheid van Leerdam, was het Davy Pröpper die wél een goal achter zijn naam mocht zetten. Hij schoot van een meter of 20 op goal. Het schot was niet zo bijzonder, maar omdat de bal het been van een Zwolle-speler raakte, veranderde hij dusdanig van richting dat Boer kansloos was.

Voor rust kregen beide ploegen nog wel wat kansjes, maar gescoord werd er niet meer. Met een 0-1 stand gingen de spelers naar de kleedkamers.

Na de pauze leek PEC Zwolle weinig kans te maken op de overwinning. Vitesse had lange tijd het betere van het spel. Kelvin Leerdam schoot in de 52ste minuut van twintig meter nog rakelings naast, maar een goal kwam er niet meer voor de Arnhemmers.

Voor PEC daarentegen wel. Maikel van der Werff probeerde het in de 65ste minuut eens vanuit een vrije trap. Hij trof het been van een verdediger, maar ook nu bleek de keeper juist daardoor kansloos. Room kon niet meer bij de bal, waardoor de 1-1 op het scorebord verscheen.

PEC kreeg door de aansluitingstreffer nieuwe moed. De ploeg van Ron Jans vocht zich terug in de wedstrijd. Zowel de Zwollenaren als de bezoekers kregen nog een goede kopkans. Aan de kant van Zwolle was Drost dichtbij een kopgoal, maar zijn inzet ging net naast. Denys Oliynyk probeerde hetzelfde voor Vitesse, maar Boer bracht redding.

Een 1-1 gelijkspel leek dan ook het resultaat te worden na een spannende tweede helft. Maar toen was daar Stef Nijland. Twee minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd knalde hij de bal vanuit een lastige hoek in het dak van het doel en bezorgde daarmee PEC Zwolle de drie punten.

PEC kent een uiterst sterke start in de Eredivisie. Met de maximale score van negen punten uit drie wedstrijden staan de mannen van Ron Jans bovenaan. Vitesse daarentegen heeft in de eerste drie duels slechts één schamel puntje verzameld. Alleen Heracles doet het slechter met nog geen enkel punt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.