pec en go ahead krijgen weinig tv geld

Go Ahead Eagles kan naar schatting zo’n 1,6 miljoen euro bijschrijven op haar rekening, voor PEC ligt 1,9 miljoen klaar. Deze bedragen komen voort uit het bedrag dat Fox Sports uitkeert naar de Eredivisie clubs.

Het totale bedrag dat Fox Sports verdeelt onder de clubs is 64,5 miljoen euro. In vergelijking met de topclubs in de Eredivisie krijgen de clubs maar een schijntje. Ajax, de laatste vier jaar landskampioen, is de grootverdiener met 8,4 miljoen euro en ontvangt bijna 13% van het totaal bedrag. PSV (7,5 miljoen) en FC Twente (6,7 miljoen) volgen de Amsterdammers.

Sinds vorig jaar is het systeem van de verdeling op de schop gegaan. Eerder werd via de CPM-matrix bepaald hoeveel iedere club kreeg. Dit systeem keek naar allerlei indicatoren in plaats van prestaties. Sinds vorig seizoen is het zo dat het op basis van de ranglijst van de laatste tien jaar gaat.

Go Ahead Eagles begon vorig jaar met 0 punten, evenals Cambuur Leeuwarden omdat ze voor het eerst sinds tijden in de Eredivisie speelden. Vandaar dat beide clubs dit jaar Willem II voor moeten laten gaan. Willem II speelde namelijk in de afgelopen tien jaar wel meerdere seizoenen in de Eredivisie. PEC Zwolle staat net een plaatsje hoger dan de Tilburgers, op de dertiende plek. Excelsior en FC Dordrecht staan als echte nieuwkomers wel lager dan Go Ahead en Cambuur.

Vorig jaar kreeg Go Ahead Eagles 1,5 miljoen euro, er is dus sprake van een minimale stijging. Voor PEC, dat vorig jaar 1,6 miljoen ontving, is het bedrag wat meer gestegen. Het totale bedrag is in vergelijking met vorig jaar (61,5 miljoen) met 3 miljoen euro gestegen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.