party animals naar wiejese diekdaegen

Met de Party Animals, Broadway, Vegas en een Hollandse avond met Django Wagner is het muziekprogramma van de Wiejese Diekdaegen rond. Het Wijhese dorpsfeest vindt plaats van vrijdag 5 tot en met zondag 7 september. Het muzikale programma in het kort: op vrijdagavond een happy-hardcore party met onder meer de Party Animals; op zaterdagavond een van de beste huidige top 40-bands van Nederland, Broadway; op zondagmiddag de rockcoverband Vegas en ’s avonds als weekend afsluiter een Hollandse feestavond met artiesten zoals Django Wagner, Henri van Velzen en DJ Sander.

De vrijdagavond staat net zoals vorig jaar in het teken van de happy hardcore. “Omdat het vorig jaar meer dan een geslaagde avond was kunnen we niet anders dan er dit jaar weer een topartiest neer te zetten.”, legt Jaap Doorgeest van Salland Catering uit. De Party Animals, die op vrijdagavond een optreden verzorgen in de tent, scoorden in de tweede helft van de jaren negentig diverse hits: ‘Have you ever been mellow’, ‘Hava Naquila’, ‘Aquarius’ en ‘Atomic’. Om de rest van de avond te voorzien van de juiste sfeer en dynamiek zullen de DJ’s D-Lirious (Maarten Nijland) en Total Tommy (Tom van Duuren) zorgen voor nog meer ‘vuurwerk’. De avond wordt gehosted door MC Alpha.

“Zoals elk jaar proberen we ons zelf weer te overtreffen dus ook dit jaar hebben we naast een goede line-up ook de tent weer volgepakt met licht- en geluidsapparatuur en special effects.

Het is niet de bedoeling dat we alles verklappen maar we hebben genoeg in petto voor deze avond!” aldus Jaap Doorgeest. Als klap op de vuurpijl komen er bloedmooie danseressen het aan te pas feestje compleet maken. Aanvang is om 21.00 uur. De entree is gratis.

Zaterdagavond is het de beurt aan top 40 band Broadway. Deze zeer ervaren zeskoppige band behoort al jaren tot de top van Nederland. Zij staat als act voor klasse, verrassend entertainment en sfeer. Het repertoire is immens, dus de band speelt dan ook in op elke gelegenheid. Aanvang is om 21.00 uur. De entree bedraagt 8 euro.

Zondagmiddag treedt de band Vegas op. Deze energieke band uit Heeten en omgeving speelt pop- en rockcovers vaan Pink tot Guus Meeuwis, van Live tot Queen en van AC/DC tot Green Day. Een super gevarieerd repertoire wat perfect te combineren is met een lekker koud pilsje op het gezellige plein voor de tent. ’s Avonds wordt het feest afgesloten met een Hollandse feestavond. Django Wagner is een gevestigde naam in het nederlandse feest circuit. Hij scoorde succes met nummers als ‘Kali’, ‘Mooie blauwe ogen’, ‘In ons cafe’ en ‘Die Mooie Ogen (Hebben Mij Bedrogen)’. Hij is vaste gast op alle grote Nederlandstalige festivals. Zwollenaar Henri van Velzen is al jaren actief in de muziek. Eerst als zanger van het gezelligheidsorkest Highway en sinds 2005 als soloartiest. Hij coverde veelal nummers van André Hazes, maar brengt inmiddels ook eigen werk uit. DJ Sander, inmiddels een van de resident DJ’s zorgt dat het dorpsfeestweekend in stijl wordt afgesloten. Sander staat voor up-tempo knallers in combinatie met echte feestnummers. Zowel ’s middags als ’s avond is de entree gratis!

En dan is er nog het muzikale programma van het Keltisch Festival in Park Wijhezicht op zaterdag. The MylesBrothers zijn vier half Schotse broers en bespelen bijna twintig jaar de Schotse doedelzak. O’Branons is een vierkoppige Ierse folkband uit Noord-Holland. Het repertoire is breed: van melancholische ballads tot swingende kroegmuziek; muziek van kerk tot kroeg, zoals de heren het zelf omschrijven. The Szcaldy Experiment bestaat uit de Ieren Mark Gilligan en Darren Byrne. De heren delen behalve hun Ierse achtergrond ook de liefde voor rock’n roll. Met invloeden vanuit de folk, rock en punk ontwikkelden ze een eigen stijl: Ierse akoestische punk. Het folkduo The Shannons komt uit Deventer. De heren omschrijven hun stijl zelf als folk ’n roll.: Ierse folk, rockklassiekers met een vleugje Iers en hedendaagse popmuziek in een eigenwijs jasje. Het Keltisch Festival begint om 10.00 uur; het muzikale programma rond 11.00 uur. De entree is gratis.

Meer informatie op staging2.diekdaegen.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.