overwetering krijgt het lastiger dan vorig jaar

“Nou, euhm, ja we krijgen een lastiger seizoen dan vorig jaar”, begint trainer Henk van Norel aarzelend te vertellen. Vorig seizoen eindigde Overwetering op de zevende plek in de tweede klasse J. Komend seizoen mist Van Norel de nodige spelers. “Mark van Gurp en Ronnie Haverkamp zijn lager gaan spelen, terwijl Rémon Elshof voor zijn stage op Curaçao zit en Ino Pormes is gestopt. We missen dus vier spelers en hebben ook nog wat blessures. Het is te hopen dat zij snel fit worden want anders hebben we vooral in de voorste linie een probleem.”

Om het gemis van de vier afwezige spelers op te vangen zijn er twee jongens uit de A-junioren bij de selectie van Van Norel gevoegd. De trainer vraagt zich echter af of zij dit gemis kunnen opvangen. “Zij hebben natuurlijk niet die ervaring dus we zijn er sowieso zwakker op geworden.”

“We hopen niet bij de onderste vier terecht te komen, want dan zit je direct in de problemen. Dat zal een hele klus worden”, aldus Van Norel. Hij is echter niet van plan om defensief te gaan spelen en de Louis van Gaal tactiek met 5-3-2 uit de kast te halen. “We blijven gewoon in het 4-3-3 systeem spelen. Je kunt je wel ingraven en inderdaad met 5-3-2 gaan spelen maar dan wacht je op een countertje. Daarvoor heb je snelheid nodig en ben je afhankelijk van wat je beschikbaar hebt in je selectie.”

Plezier

“Daarnaast draait het voor ons ook om het plezier dat je hebt met het spelletje en 4-3-3 is meer ons spelletje, gewoon lekker voetballen.” Hoewel Van Norel niet alle ploegen precies kent, denkt hij dat PH en Tubantia hoge ogen gaan gooien komend seizoen. “Ook Achilles komt daar misschien nog bij, maar de rest zal weer erg kort op elkaar komen te staan. Het duurt dan, net als vorig seizoen ook lang voordat clubs zich veilig spelen. Veel clubs zijn afhankelijk van blessures en schorsingen. We zullen het wel weer zien.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.