ophof nederlands kampioen triathlon

Edwin Ophof is na het worden van wereldkampioen en Europees kampioen, nu ook de Nederlands kampioen. De sportschoolhouder uit Raalte liet dit weekend weer een sterk staaltje topsport zien.

Tijdens het Nederlands Kampioenschap triatlon in Klazienaveen was Ophof de snelste op de Olympische afstand. Na 1,5 kilometer zwemmen, 44 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen eindigde Ophof met 52 seconden voorsprong voor nummer twee Menno Iedema uit Drachten. Ronald Warmerdam uit Weesp werd derde.

Ophof won mede dankzij zijn snelste fietstijd ooit neer te zetten. Zijn totale eindtijd was 2.11.38 minuten. Ophof gaat zich nu richten op het Nederlands kampioenschap tijdrijden voor masters die aankomende zaterdag op het programma staat.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.