ook dit jaar demoraces op luttenbergring

Ook dit jaar vinden er demoraces plaats op de Luttenbergring in Luttenberg. Het evenement, dat in 2013 nog één keer werd gehouden omdat Luttenberg 175 jaar als kerkdorp bestond, krijgt op 7 september van dit jaar een vervolg.

Vorig jaar namen Wil Hartog en Theo Bult, racehelden van weleer en legendarische namen, met graagte de kans waar om te rijden op de al even legendarische Luttenbergring. Zowel Hartog als Bult liet zich tijdens de regelmatigheidswedstrijden kennen als de snelle en ervaren grootmeesters waaraan het publiek gewend was. Maar ook een man als zijspancoureur Noud van der Aa beschikte nog altijd over het oude

winnaarsinstinct.

De vele honderden overige coureurs genoten zich scheel op het bochtige, maar snelle circuit. En naast de baan troffen we de illustere Jaap Timmer, die samen met vaste speaker van de Stichting Aanvullende Motorsport (SAM) Henk Miedema het commentaar verzorgde.

Op zondag 7 september zal een nieuw hoofdstuk worden geschreven van de legende. Opnieuw zorgt de SAM in samenwerking met de Luttenbergse ‘Werkgroep Demo-races op de Luttenbergring’ voor een volledig bezet deelnemersveld. De motoren stammen allemaal uit de jaren vóór 31 december 1987 en zijn verdeeld over de inhoudsklassen 50cc tot en met 750cc.

Het klapstuk wordt zoals altijd verzorgd door de evenwichtskapriolen van de bakkenisten en piloten van de klassieke zijspannen. Net als de andere klassen zullen zij op 7 september driemaal aan de start komen: éénmaal voor een baanverkenning en ’s middags tweemaal voor regelmatigheidsdemonstraties.

Een bijzondere attractie vormen de motoren van de Eenhoornfederatie, de koepelorganisatie van alle Nederlandse clubs voor motormerken van Britse makelij. Met Triumph Bonnevilles, Norton Commando’s, BSA Goldstars, Velocette Thruxtons en andere caféracers laten zij nog één keer zien hoe het er eind jaren zestig aan toe ging op de straten tussen de rockercafé’s.

Vroeger streden de coureurs verwoed om de podiumplaatsen. De tijden zijn veranderd. Vandaag de dag gaat het om regelmatigheid. Dat gaat nog steeds best snel, maar de erebekers gaan niet meer naar huis met de eersten die over de streep komen. Ze zijn voor de rijders met de meest constante rondetijden. Zo blijft het haalbaar om op deze baan te rijden met de sport- en racemotoren van weleer.

Het is duidelijk: het moet een mega-evenement worden. Logisch dat daar dozijnen vrijwilligers voor nodig zijn. Vind je het leuk om met je neus bovenop de actie te staan? Vind je het een uitdaging om samen te werken in een groot team, baanposten te bemannen, het rennerskwartier in te delen, te zorgen voor terreinafbakening, of de plaatsing van strobalen? Of wil je een van degenen worden die dit grote evenement sponsoren? Meld je dan snel aan bij Herman Logtenberg: herman_logtenberg@hotmail.com of 06-1546 4406.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.