motorendief gepakt man uit olst was gedupeerd

De politie heeft woensdag een 33-jarige man uit Breda aangehouden omdat hij verdacht wordt van de diefstal van vier crossmotoren, waarvan er eentje eigendom was van een 20-jarige man uit Olst. Het slachtoffer probeerde de motor via Marktplaats te verkopen aan de Bredanaar, die een proefritje maakte en vervolgens nooit meer terugkwam.

De verdachte werd rond 14.00 uur in zijn woning aangehouden. De recherche kwam hem op het spoor door diverse tips die binnenkwamen na aandacht voor de diefstallen in de media. Er wordt ook onderzocht of de man zich recent schuldig heeft gemaakt aan het oplichten van diverse leveranciers van goederen en diensten ten behoeve van een buurtfeest.

Proefrit

De eigenaren van de vier motoren hadden allemaal een advertentie geplaatst op Marktplaats. Drie van hen werden naar Breda gelokt, de ander naar Rijsbergen. Vervolgens hanteerde de dief telkens dezelfde werkwijze: Hij vroeg om een proefrit, waarna de motorfiets niet meer werd terug gebracht. De gedupeerden zijn, naast de man uit Olst, een 30-jarige man uit Deventer, een 38-jarige man uit de gemeente Westland en een 28-jarige man uit Someren. Helaas zijn de motoren (nog) niet aangetroffen.

Buurtfeest

Verder onderzoekt de recherche of de man leveranciers van een buurtfeest in zijn woonplaats heeft opgelicht. Diverse bedrijven hebben goederen dan wel diensten geleverd voor het feest. Het gaat vermoedelijk onder meer om een slager, een slijter, een caféhouder en een geluidsbedrijf. De politie roept gedupeerden op om aangifte te doen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.