monniken weten nog niet waar ze heen gaan

Dat er verhuisd gaat worden staat wel vast, want de abdij wordt langzaamaan te groot om het alleen een klooster te laten zijn en de monniken willen hun plekje eigenlijk niet delen. In december schreven de monniken op hun site: ‘‘Vol met monniken gaat dit grote gebouw niet meer worden. En als we dit gebouw met andere gebruikers gaan delen is het geen klooster meer. We hebben alle mogelijkheden onderzocht en laten onderzoeken. Voor een toekomstige generatie monniken lijkt geen levenskans te zijn in dit gebouwencomplex – in ieder geval niet voor mensen die in alle eenvoud echt als monnik willen leven. En die mensen zijn er’’.

Abt Alberic Bruschke: ‘‘We wonen nu nog met minder dan tien mensen in een enorm gebouw. Naar het bejaardentehuis hoeven we nog lang niet, maar we zijn ook geen dertig meer. We willen de verhuizing goed voorbereiden en nemen de tijd om uit te zoeken wat de beste optie voor ons is’’. Bruschke verwacht midden volgend jaar te gaan verhuizen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.