moet je wel echt gekeurd worden

Regelzorg heeft de keuringscheck in het leven geroepen. Via staging2.keuringscheck.nl kun je door het invullen van enkele gegevens erachter komen of het nodig is om je te laten keuren voor je rijbewijs. Sinds op 1 januari de leeftijd waarop automobilisten voor hun rijbewijs moeten worden gekeurd, is verhoogd van 70 naar 75 jaar, is niet altijd duidelijk of een medische keuring noodzakelijk is. Wie al eerder is gekeurd, maar nog geen 75 jaar is, moet soms wel worden gekeurd en soms niet.

Regelzorg meldt dat met enige regelmaat bijna voor 30 euro een keuringsformulier wordt aangeschaft terwijl een keuring helemaal niet nodig is. Artsen die er mee worden geconfronteerd zullen voor de zekerheid de keuring maar uitvoeren, maar dat kost uiteraard ook weer geld, zodat de kosten op kunnen lopen tot zo’n 60 euro.

Regelzorg: ‘‘De afdeling Burgerzaken van de gemeente blijkt automobilisten soms niet juist te informeren over de noodzaak van een keuring. De kennis daaromtrent lijkt niet aanwezig of er wordt individuele informatie verstrekt zonder dat in de computer het dossier is ingezien. Ook komt het voor dat het CBR bij telefonische navraag zegt dat een keuring niet nodig is omdat de leeftijd van 75 jaar nog niet is bereikt. Maar als het rijbewijs verloopt kort nadat iemand 75 jaar wordt, is een keuring wel nodig. Wie vervolgens een week voordat het rijbewijs verloopt naar de gemeente gaat voor verlenging, krijgt daar dan te horen dat een keuring wel nodig is. Door de vertraging in de procedure die hierdoor ontstaat, zitten mensen soms maanden zonder rijbewijs’’.

Als je je wilt laten keuren kun je 20 augustus en 17 september terecht op het afspraakspreekuur bij Verzorgingshuis Swaenewoerd, Zwanenwoerd 1 in Raalte.

Voor informatie en een afspraak bel je tijdens kantooruren naar het landelijke afsprakenbureau van Regelzorg Rijbewijskeuringen: 088 23 23 300. Zelf een datum plannen kan via staging2.regelzorg.nl en schikt de datum niet, kun je altijd nog in Dalfsen en Deventer terecht.

Een keuring kost 35 euro voor de B/E keuring en 50 euro voor chauffeurs met rijbewijs C/D/E. Als je behoefte hebt aan een rijvaardigheidstraining, kun je je opgeven via Regelzorg.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.