miljoen kilometers voor taxibus tcr vervoer

Een mijlpaal, zo mag het gerust genoemd worden. Een taxibus van TCR Vervoer uit Raalte heeft een miljoen kilometers gereden. De bus, een Volkswagen LT35A uit 2003, is het eerste voertuig uit de historie van TCR dat ‘het klokje rond’ heeft gereden.

De meeste kilometers van de bus zijn gemaakt door Ferdy Albers uit Raalte. Hij is de vaste chauffeur van bus ‘438’, zoals hij bij TCR bekend staat. Duizenden ritten reed hij erin. “Ik reed voor het eerst op 13 juli 2003 in de bus. Toen dacht ik nog…. Dertien, dat is een ongeluksgetal,” vertelt Albers. “Maar niks bleek minder waar.”

Los van een paar krasjes en een paar kleine deukjes is de bus compleet ongehavend. “Een keer is er een andere bestelbus tegen aan gereden, maar voor de rest is er nooit iets mee geweest,” aldus Albers. “De motor loopt nog uitstekend, als een zonnetje.”

De bus, nog steeds met originele motor, wordt bij TCR ingezet op aangepast vervoer. Wie afhankelijk van een rolstoel is, of bijvoorbeeld even boodschappen wil doen en daarbij de scootmobiel even mee wil nemen, heeft grote kans in deze bus vervoerd te worden.

Van alle ritten die Albers in de bus deed, staat hem een rit van afgelopen Pinksteren nog het best bij. “Ik moest met twee personen naar Landgraaf. Ze moesten naar de festivalcamping van Pinkpop gebracht worden. De rit liep perfect, maar vlak voor Landgraaf belandden we in de file. We waren niet de enigen die naar het festivalterrein wilden. Over de laatste twintig kilometer hebben we 2,5 uur gedaan.”

Toen Albers zijn passagiers op de plek van bestemming had afgezet, begon de terugreis. “Vlak voor Venlo kreeg ik een lekke band. De Wegenwacht liet anderhalf uur op zich wachten. Zo eindigde een ritje van drie uur als een reis van tien uur. Maar onderweg was het wel gezellig,” lacht Albers.

“De bus doet nog even dienst, tot het einde van het jaar,” laat directeur Marc Roescher van TCR Vervoer weten. “Dan is het helaas einde Regiotaxi Salland-contract voor TCR na vijftien jaren.” Met dat in het vooruitzicht, lijkt ook een einde te komen aan de carrière van de bus.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.