meer stortgaten maar geen extra onderzoek

Er zitten in de omgeving van De Zegge nog meer stortgaten in de grond, maar de gemeente Raalte vindt het niet nodig om een onderzoek naar de aanwezigheid van die gaten in te stellen. Getuigen verklaarden vorige maand tegenover de rechter dat er in het gebied rond de Zegge in Raalte nog veel meer stortgaten in de grond zitten. Ondanks die verklaringen is dat voor Raalte geen aanleiding om een onderzoek in te stellen. Tussen 1990 en 2005 werd er namelijk al onderzoek naar de aanwezigheid van stortgaten gedaan. Uitkomst: Er zaten geen stortgaten in de buurt.

Hoe dat onderzoek er uit zag, weten we niet (maar dat vragen we nog na bij de gemeente). Wel is nadat het onderzoek werd afgerond, nog een stortgat op een perceel aan de Heesweg aangetroffen. Die stort zat in een stuk grond die voormalig wethouder Haarman aan de gemeente verkocht. De gemeente Raalte stelde Haarman aansprakelijk voor de opruimkosten. Haarman ontkent weet te hebben van het stortgat en weigerde die opruimkosten te betalen.

Hij legde zijn functie als wethouder neer om zich te verdedigen tegen de aantijgingen van de gemeente. Daarom zijn Raalte en Haarman al enige tijd in een rechtszaak verwikkeld. Een van de getuigen uit die rechtszaak kon heel nauwkeurig vertellen dat er in de buurt van het voormalig asielzoekerscentrum aan de Assendorperweg een stort zat.

Volgens de gemeente klopt daar niet veel van. “Tijdens de voorbereidingen van de realisering van het asielzoekerscentrum aan de Assendorperweg is in 2001 indicatief bodemonderzoek gedaan in en rond de toegangsweg. Dit onderzoek heeft eveneens geen grote verontreiniging aan het licht gebracht. Weliswaar waren er lichte verontreinigingen geconstateerd maar de aangetroffen waarden waren zo laag dat er geen aanleiding bestond voor een vervolgonderzoek.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.