marienheem wil meedoen voor nacompetitie

“Wat je moet verwachten?”, vraagt trainer Sander Brinkman zich openlijk af. “Er zitten zes teams in de competitie die totaal nieuw voor ons zijn. Er is een hoekje Twente bijgekomen met teams als Langeven, Manderveen, Zenderen en La Premiere. Natuurlijk altijd lastig om dan wat te verwachten.” Vorig seizoen kwam Mariënheem niet verder dan een vijfde plek in de vijfde klasse A.

Over de selectie voor het aankomende is Brinkman zeer tevreden. Met de terugkomst van Remy Velderman heeft de trainer zijn gewenste goalgetter. Velderman speelde in het verleden al tien jaar in het eerste van Mariënheem, maar verkaste vorig jaar naar Amsterdam. Omdat het voetballen hem daar totaal niet beviel komt hij de gelederen van Brinkman weer versterken. In de 6-2 gewonnen voorbereidingswedstrijd tegen Vroomshoop, maakte hij direct al drie doelpunten.

“We hadden geen afmaker en daar heeft Remy de kwaliteiten wel voor. Anderzijds stonden er vorig seizoen andere spelers op want we hadden tien verschillende doelpuntenmakers. Toch is het fijn om te weten dat iemand er twintig in kan schieten.”

Met de versterking van Velderman acht Brinkman Mariënheem in staat om een plek binnen de top 5 af te dwingen en daarmee mee te strijden voor een plekje in de nacompetitie. “Die doelstelling is reëel te noemen naar mijn mening. Het doel van ieder elftal is om te promoveren, maar ik wil wel per se in de top vijf eindigen.”

Kanttekening

Toch plaatst de trainer wel een kanttekening bij zijn elftal. “We hebben een smalle selectie en hadden vorig jaar met maar één schorsing en géén blessures geluk. Wanneer we dit seizoen pech hebben met bijvoorbeeld blessures blijft er weinig over. Ik kan basisspelers niet zomaar opvangen wanneer ze wegvallen. Dat is het nadeel van een klein dorpje als Mariënheem.”

Brinkman heeft geen idee wie kampioen moet worden in de komende competitie. “Ik heb er zelf ook naar gekeken, maar ik kwam er werkelijk niet uit. Dan zeg ik maar Bornerbroek, daar hebben we vorig seizoen tegen geoefend en die ploeg maakte een goede indruk op mij. Toch denk ik dat het weer een grote loterij wordt. Vooral de ploegen uit de Twentse hoek zijn met mogelijk fysiek voetbal niet te peilen voor mij.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.