luttenbergs feest zaterdag in teken van strijd

Het dagprogramma van het Luttenbergs Feest stond zaterdag vooral in het teken van sportieve strijd.In de ochtenduren werden kalveren in de ring rondgeleid tijdens de kalverkeuring. Met een kritische blik keurden de juryleden de verschillende roodbonte en zwartbonte kalveren die er op hun mooist uitzagen.

De deelnemende boeren hadden veel aandacht besteed aan het verzorgen van hun dieren. Maar de jury beoordeelde vooral ook op de bouw en de houding van het kalf. De strijd om het schoonste kalf ging na beraad van de jury naar de heer Alferink uit Luttenberg. Schutte uit Haarle kreeg een onderscheiding voor mooiste zwartbont kalf en Brandwagt voor mooiste roodbont kalf, waarbij hij ook de hoogste onderscheiding “Miss Salland” in ontvangst heeft genomen.

De jongste jeugd kon zich intussen vermaken met de Kidz-DJ-Discoshow en door zich te laten schminken. De grootste strijd speelde zich zaterdagmiddag af in de modder met stoere kerels op crossmotoren: Met de bek deur de drek!

De deelnemers startten hun machines om te proberen zover mogelijk te komen in de zachte modderbaan. Een extra handicap was dit jaar een diepe bak water, waar de coureurs zich een weg doorheen moesten zoeken, maar voor de toeschouwers hilarische taferelen opleverde. Winnaar werd Bertran Hogenkamp.

In de avonduren zorgde de vrijwillige brandweer van Luttenberg voor een mooie demonstratie, waarna een vuurspuwer het publiek het vuur na aan de schenen heeft gelegd.

Zondag wordt het feest in Luttenberg afgesloten met een kerkdienst in de grote feesttent, een braderie, de traditionele recordpoging (1000 mensen vastleggen op de gevoelige plaat tijdens het thema ‘Me, Myself(ie) and I’), het Zwientie tikken en om 22.30 uur het vuurwerk. Hiermee komt een einde aan een tot nu toe zeer geslaagd feest.

Zie staging2.luttenbergsfeest.nl voor meer informatie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.