lemelerveld kijkt uit naar het sukerbietenfeest

In Lemelerveld wordt van 6 tot en met 10 augustus het Sukerbietenfeest gehouden. Nieuw in het programma zijn de Sukerbietentriatlon en de kunstmarkt.

De kunstmarkt op het evenemententerrein wordt op woensdag tegelijk met de braderie gehouden. Regionale kunstenaars exposeren en verkopen hun eigen vervaardigde kunstwerken. Later op de dag is er de ludieke veiling. Humor en entertainment gegarandeerd. Vanaf woensdag is er ook een prachtige lelieshow. Lemelerveld B(l)oeit! viert haar eerste lustrum. Als ergens in wereld een grote bloemenshow wordt gehouden, is de kans levensgroot dat dezelfde arrangeurs als die in Lemelerveld voor de decoratie zorgen.

De muziek blijft een belangrijke plek innemen tijdens de feestelijkheden. In vergelijking met vorig jaar staan er meer bandjes geprogrammeerd. Op woensdag trappen Party DJ Marcel en DJ Benn af. Tijdens het Lenferink Droomfeest op donderdag is er een optreden van Ancora. Op het podium is er die avond een optreden van de band Xclusive en DJ HitcH. Op vrijdag wordt het stokje overgenomen door Vezpa met rock & roll en DJ Benn. Daarvoor worden die middag de kelen gesmeerd tijdens het shantyfestival. Zaterdag is het klapstuk met 30EuroLive en DJ Team Het Einde. Het muziekspektakel wordt op zondag afgesloten met Party DJ Marcel.

De nieuwkomers van vorig jaar op donderdag (Buurten Zeskamp) en vrijdag (Ringsteken met paard & wagen) worden vanwege succes geprolongeerd. Die dagen staan ook veel ‘traditionals’ op de agenda zoals de kindermorgen, seniorenmiddag, badeendenrace en het beachvolleybal. Zaterdag is er een bomvol programma met sport, spel, muziek en toertochten voor oude trekkers en brommers. Aan de Wagenmans Wonen Truck Instapdag voor mensen met een beperking doen bijna 100 vrachtwagens mee. Massale deelname is er ook aan de Mestebeld Trucks Spelen, een soort survival met veel spetterende onderdelen rondom het kanaal.

Super Sunday is inmiddels een begrip in Lemelerveld en omgeving geworden. Na de tentviering met de gezamenlijke kerken en de brunch, wordt de laatste dag van het feest nog eenmaal fors uitgepakt met vier voorstellingen van Circus Salto, de Sallandse Zaagtrofee, voetballen, Sukerbietwerpen, eurodag op de kermis en voor het eerst: De Sukerbieten Triatlon. De eerste editie betreft een achtste uitvoering van het zwemmen, fietsen en hardlopen. Tenslotte kan er spontaan zomaar weer een kampioenschap buikschuiven ontstaan.

Meer informatie is te lezen op staging2.feestweeklemelerveld.nl .

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.