kwiek bereidt zich voor in denemarken

Het nieuwe handbalseizoen 2014-2015 staat voor de deur. Afgelopen seizoen heeft Kwiek het tot de best of two geschopt voor promotie naar de eredivisie. Daarin bleek Hellas te sterk en daarom gaat Kwiek haar derde seizoen tegemoet in de Eerste Divisie.

Kwiek zal het seizoen met een sterk verjongd team starten. Aemy Visser en Marieke Brinkhuis hadden besloten een punt achter hun lange handbal carrière te zetten. Ook hebben Anouk van Rijssen en Roos Nijboer Kwiek verlaten. Anouk heeft de overstap naar Wesepe gemaakt en Roos kan het coassistentschap niet meer combineren met handballen op hoog niveau.

Kwiek had al in een vroegtijdig stadium Charlaine Logtenberg als versterking aan zich gebonden. De overige speelsters komen vooral vanuit de eigen opleiding. Het nieuwe dames 1 team van Kwiek is afgelopen donderdag op trainingsstage gegaan bij GOG Gudme in Denemarken. Het doel van deze stage was om in het handbalmekka van Europa nieuwe ervaringen op te doen. Bij aankomst heeft Kwiek direct al een wedstrijd gespeeld tegen GOG dames onder de 18. Deze wedstrijd eindigde in een gelijke stand.

Op vrijdag hebben de Kwiek dames een ochtendtraining ondergaan in Danish style en dat is zeer intensief en continu alle handelingen verrichten vanuit beweging. Het niveau in Denemarken is het beste te omschrijven als de premier league van Europa. Na de ochtendtraining traden de Kwiek dames aan tegen jongens GOG onder de 14. Deze jonge mannen zijn de kampioenen van Denemarken en Kwiek moest met 27-22 het onderspit delven. Onze dames wisten ook te vertellen dat deze mannen echt heel goed waren. Ze dekten niet alleen heel offensief, maar waren individueel supersterk en speelden de hele wedstrijd in een moordend tempo. De vrijdag werd in de avond afgesloten met een tactische training.

Zaterdagochtend is Kwiek vertrokken naar Swendborg. Daar hebben de Kwiek dames twee wedstrijden gespeeld tegen beide tweede divisie clubs. De eerste wedstrijd wist Kwiek winnend af te sluiten met 29-22 en de tweede wedstrijd werd uiteindelijk met een gelijkspel afgesloten na 6 punten achter te hebben gestaan. Danielle Schutte maakte dit weekend haar come back na een lange blessure periode door de penalty’s te nemen.

Op zondag was er een wedstrijd tegen Roskilde dames 1 gepland. Deze ploeg speelt in de eerste divisie en was met 37-17 duidelijk nog een maatje te groot. Het niveau van Roskilde is te vergelijken met de absolute top in Nederlandse eredivisie. Na een leerzame stage zijn onze dames zondagavond weer thuis gekomen.

Tot slot bedanken we Thomas Nygaard, omdat hij het hele programma op locatie heeft geregeld. Ook bedanken we Klink-Nijland en Autotechniek Schulten voor het beschikbaar stellen van een busje en een auto. Zonder hen had dames 1 de reis niet kunnen maken.

Zaterdag 6 september speelt Kwiek haar eerste wedstrijd van de competitie thuis tegen Nieuwegein om 19:30 in Tijenraan. We gaan ons weer opmaken voor een leuk handbalseizoen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.