kolder mist automatismen in het team

Go Ahead Eagles speelde zaterdagavond met 0-0 gelijk tegen Dordrecht. Na drie wedstrijden staan de Deventenaren op slechts één punt. Marnix Kolder heeft een verklaring voor de magere start van de Eagles.

“We hebben natuurlijk met Houtkoop en Antonia flink moeten inleveren en ook Falkenburg missen we. In vergelijking met vorig seizoen sta ik alleen nog maar in de voorste linie van ons elftal, de rest is vertrokken. Natuurlijk mis je dan de automatismen die er in zijn gegroeid de afgelopen jaren. Met De Sa en Schalk komen die ook wel weer, maar dat heeft tijd nodig.”

Dat de Eagles tegen twee promovendi hebben gespeeld en twee keer niet hebben gewonnen zegt Kolder weinig. “Je kunt die ploegen vergelijken met hoe wij vorig seizoen speelden. Lekker opportunistisch, niets moet en alles mag. Dan speel je vrijuit en kunnen er mooie dingen gebeuren. Bij ons is het nu toch iets meer moeten en is er een verwachting van het publiek, dat brengt druk met zich mee. Excelsior en Dordrecht zijn eigenlijk nu de ploegen die Cambuur en wij vorig seizoen waren.”

Zorgen maakt Kolder zich echter nog steeds niet. “We moeten hard blijven trainen en goed op elkaar ingespeeld raken, dan komt het wel goed en gaan we punten pakken”, aldus de spits in de catacomben na de wedstrijd tegen Dordrecht.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.