kieftenbeld in race maatschappelijk speler

Maikel Kieftenbeld uit Lemelerveld is één van de vier kandidaten voor de titel ‘Maatschappelijk speler Eredivisie 2014’. De speler van FC Groningen neemt het in de race op tegen Bram van Polen (PEC Zwolle), Deniz Türüc (Go Ahead Eagles) en Georginio Wijnaldum (PSV). De winnaar krijgt 50.000 euro van de VriendenLoterij, Maatschappelijk Partner van de Eredivisie.

De winnaar mag die prijs natuurlijk niet in eigen zak steken. Het geld wordt volledig besteed aan een maatschappelijk project naar keuze. Met de wedstrijd willen de VriendenLoterij en de Eredivisie het maatschappelijk belang van voetbal onderstrepen. Alle Eredivisieclubs mochten één speler naar voren dragen die in aanmerking kwam vanwege zijn inzet voor een sterkere samenleving. Kieftenbeld werd door de Eredivisie en Meer dan Voetbal genomineerd bij de laatste vier.

Kieftenbeld werd door zijn club naar voren geschoven omdat hij betrokken is bij veel projecten en zich wekelijks inzet op maatschappelijk gebied bij onder andere de FC Groningen Buurt Battle. Ook is hij ambassadeur van Kids United. Ook in zijn voormalige woongemeente is Kieftenbeld nog actief. Hij is namelijk ook ambassadeur van Jeugdsportfonds Dalfsen.

Wie de titel krijgt, wordt op maandag 1 september bekend gemaakt tijdens het gala Voetballer van het Jaar 2014. In de jury zitten Siem de Jong (winnaar 2013), Alex Tielbeke (Directeur Eredivisie), Jaap de Groot (Chef sport De Telegraaf), Barbara Barend (hoofdredacteur Helden magazine) en Michiel Verboven (Managing Director VriendenLoterij).

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.