keltisch festival wijhe viert 10 jarig bestaan

“Wat ooit begon als de Highland Games met een Engelse dubbeldekker en een doedelzakband, op het veld naast de Tellegenschool, is uitgegroeid tot een groot evenement. Een plek waar bezoekers alles vinden dat met de Keltische manier van leven te maken heeft. Lekker je gangetje gaan, dat is eigenlijk typerend voor die leefwijze”, legt Herman Post, medeorganisator van het Keltisch Festival uit.

“Alles verloopt heel ontspannen. Dat is ook iets wat zowel bezoekers als standhouders opvalt. Die relaxte sfeer.” In korte tijd groeide het festival uit tot een waar evenement dat ondertussen ook al bezoekers uit de omringende dorpen en zelfs buiten de regio trekt. Zo waren er vorig jaar bezoekers uit het buitenland”.

Anders dan bij de andere Keltische festivals die in den lande georganiseerd worden, is het Keltisch Festival Wijhe nog steeds gratis toegankelijk voor bezoekers. “Dat maakt het ook laagdrempelig”, geeft Herman aan. “En omdat dit jaar een jubileumjaar is, belooft het nog spectaculairder te worden dan vorige jaren. Zo hebben wij contact gelegd met Noel Shannon, organisator van Ierse Pubfestival in Deventer. Wij hebben daardoor hele mooie muziekbands kunnen contracteren.”

Het Keltisch Festival Wijhe vindt net als vorig jaar plaats in park Wijhezicht als onderdeel van de Diekdaegen. De grote Keltische markt met veel verschillende standhouders, Keltische ambachten, demonstraties en muziek begint op 6 september om 10.00 uur. Onder andere de band the Shannons zorgt voor passende muziek. Het clandorp is van het jaar groter dan ooit om de Keltische tijd weer tot leven te brengen. Om 12.00 uur begint de ‘Celtic Strongest Man’-wedstrijd. Diverse krachtpatsers uit Wijhe en omgeving zullen hun krachten meten op verschillende Highland Games-onderdelen.

Verder kun je luisteren naar een verhalenverteller, worden er diverse demonstraties gehouden en kun je aanschuiven bij ‘een hele grote barbecue’. Terugkijkend op de 10 jaar waren vooral de optredens van‘3 Daft Monkeys’ en ‘Boys from the County Hell’ een hoogtepunt. Het is ons toch gelukt om een grote band uit Engeland over te laten komen. Natuurlijk wil ik ook familie Willemsen uit Amersfoort niet vergeten. Zij stonden op diverse festivals en hebben ons in de beginjaren goed geholpen met het zoeken van diverse acts en marktkooplieden. Het Keltisch Festival Wijhe duurt tot circa 18.00 uur.

Kijk voor meer informatie op staging2.keltischfestivalwijhe.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.