jong eagles stunt tegen jong heracles

Jong Go Ahead Eagles heeft maandagavond een verrassende overwinning geboekt op Jong Heracles Almelo. De beloften uit Deventer wonnen de derby op het veld van SV Twello met 1-0 door een knap doelpunt van Salah Ahahar.

Het was voor de jongelingen een historische overwinning. Het was namelijk vijf jaar geleden voor het laatst dat GA Eagles met een eigen beloftenteam drie punten pakte.

De uitslag van het duel stond overigens al na een kwartier voetballen op het scorebord. De 20-jarige Salah Ahahar veroverde de bal op het middenveld en begon aan een dribbel-avontuurtje. Toen hij op ongeveer 30 meter van de goal was, haalde hij vernietigend uit. De bal viel via de onderkant van de lat binnen.

Kick Maatman was tevreden over het slimme spel van zijn ploeg. “We kunnen wel vrolijk mee gaan voetballen, maar dan weet je dat je in het mes loopt. Heracles heeft simpelweg meer kwaliteit en speelde ook veel dominanter. Bovendien hebben ze aardig wat spelers met eredivisie-ervaring, zoals Thomas Bruns en Milano Koenders. Terwijl bij ons spelers rondlopen die rechtstreeks uit de amateurs komen. Elk punt is voor ons een stunt, dat het er vanavond drie zijn geworden, is geweldig.”

Een teamprestatie, roemde Maatman, die doelman Mickey van der Hart (“keepte ijzersterk”) en verdedigingsduo Robin van der Meer/Joey Groenbast complimenteerde. “Achterin stond het als een huis.”

Maar de matchwinnaar was natuurlijk centrale middenvelder Salah Ahahar. Hoewel teamgenoten op de flanken schreeuwden om de bal, had Ahahar het lef zélf te schieten. En zo stond na een kwartier de uitslag al op het scorebord. “Ik zag dat de keeper een eindje voor zijn goal stond en voelde dat ik het kon proberen. Ik wist: als ik mis, krijg ik op mijn kop, maar gelukkig ging-ie erin. Heerlijk voor mezelf, maar het meest blij ben ik met de drie punten voor dit team.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.