jan vayne en harm hoeve in whzh

Op woensdag 20 augustus a.s. zullen Jan Vayne en Harm Hoeve een spectaculair nachtconcert verzorgen! Aanvang van dit concert is om 22.30 uur in de Willem Hendrik Zwart Hal, Grensweg 17 te Lemelerveld!

Jan en Harm zullen zowel de vleugel als het orgel bespelen. U zult o.a. de volgende werken horen:

‘Thema Symfony III’ van C. Saint-Saëns, ‘Music was my first love’ van J. Miles, Geen dag zonder Bach: ‘Fuga in g’, Improvisatie, ‘Jesus bleibet meine Freude’ en ‘Preis und Lob’ van J.S. Bach, Favourites of Händel: ‘Andante uit Concerto I’ en ‘For unto us’ van G.F. Händel, ‘Highland Cathedral’ van M. Korb en U. Roever, Tweehonderd jaar Koninkrijk: Variatie op het ‘Wilhelmus’ en ‘Land of hope and glory’, etc. Natuurlijk wordt de Finale quatre mains gespeeld! Het wordt een bijzondere avond/nacht waar de echte muziekliefhebber aan z’n trekken zal komen!

Jan Vayne: Het grootste goed van de mens is zijn vrijheid. Dat geldt zeker voor Jan Vayne, 43 jaar, toetsenfenomeen uit Zwolle. Als geen ander koestert Jan Vayne zijn drang naar vrijheid, hetgeen zich laat vertalen in zowel geniale improvisaties als uiterlijke kenmerken. Wat dat betreft vertoont zijn virtuoze pianospel een duidelijke overeenkomst met zijn langgelokte kapsel. Beide staan symbool voor een absoluut gevoel van vrijheid.

Wars van vaste gewoonten of muzikale dogma’s improviseert hij er lustig op los. Als onbevangen vrijbuiter gaat hij zijn eigen weg, vastbesloten om platgetreden paden te mijden. Niet als doel op zich of om zich te bewijzen, maar louter en alleen om zich als pianist op artistiek gebied onafhankelijk en zonder belemmeringen verder te ontwikkelen.

Jan blijkt over een uitzonderlijke talent te beschikken. Al heel vlot speelt hij stukjes van Haydn, Mozart en Bach. Tot grote ergernis van zijn pianoleraar slaat hij vervolgens aan het improviseren op klassieke thema’s en combineert hij zelfs klassieke stukken met moderne muziek.

Harm Hoeve werd geboren op 4 december 1964 in Rouveen, gemeente Staphorst. Na zijn opleiding aan de muziekschool in Zwolle ging hij naar het conservatorium, eveneens in Zwolle. Hier studeerde hij orgel bij Harm Jansen en verkreeg de diploma’s docerend en uitvoerend musicus. Ook bekwaamde hij zich in kerkelijk orgelspel en koordirectie. Aan het Hilversumse conservatorium heeft Harm Hoeve piano gestudeerd bij Matthijs Verschoor. Verder volgde Harm Hoeve lessen bij Piet Kee en Guy Bovet aan de Internationale Zomer Academie voor Organisten in Haarlem.

Op 24 jarige leeftijd won hij de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzer Orgelfestival. Jaarlijks verleent Harm Hoeve als organist en pianist medewerking aan diverse kooruitvoeringen. Ook begeleidt hij vaak bij cd-opnames. Daarnaast heeft hij een eigen lespraktijk en geeft hij orgelconcerten. Als organist trad hij ook op in het buitenland. Zo speelde hij onder andere in Canada, Amerika, Rusland, Duitsland en Schotland. Ook is Harm Hoeve actief als dirigent. Wekelijks dirigeert hij een kinder-, jongeren-, gemengd- en mannenkoor. Meer informatie is te vinden op: staging2.harmhoeve.nl

Wij stellen het zeer op prijs wanneer u voor dit concert vooraf reserveert op tel.nr. 0572-371838 (Huetink) of 038-4224079 (Boks). De entree bedraagt Euro 22,50 p.p. incl. koffie/thee met koek en een drankje en hapje na afloop. Voor kinderen t/m 12 jr. is de entree € 10,00.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.