jacht en beheer op salland natuur fair

Vereniging het Reewild Overijssel en vijf deelnemende WBE’s uit Salland promoten tijdens de Salland Natuur Fair op 14 september in Heeten het project ‘Waarom reewild beheer’. Via een spannende, educatieve wandeling over een aangelegde autoweg, door akkers, over weiland en in het bos, volgen de deelnemende kinderen de route van het ree.

De natuurlijke leefomgeving van het ree, zijn levenswijze en de gevaren waar het ree in onze drukke maatschappij mee te maken heeft, worden hierbij optimaal ervaren. Naast het ree kruisen ook andere dieren het pad en wordt de invloed van de mens, als beheerder en jager, tijdens de wandeling zichtbaar.

Als onderdeel van het project is tevens een basiskamp van Bushcraft International opgetuigd. Hierin staat het leven in en met de natuur centraal. Zelf vuur maken, welke planten kan ik wel of juist niet eten en hoe overleef ik in de natuur, staan centraal bij Bushcraft. Het basiskamp van Bushcraft wordt omgeven door stands van: ‘De patrijs van Salland’, NOJG, KNJV, ‘WBE’s Salland’ en ‘Vereniging het Reewild Overijssel’.

Kom op 14 september op de Salland Natuur Fair en ervaar dat de moderne jager, net als wat Bushcraft uitdraagt, gebruik maakt van wat de natuur biedt en deze met respect behandelt. Jacht en beheer draagt bij aan een evenwichtige en goede biodiversiteit.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.