isala richt zich niet op buitenlandse patient

Isala Ziekenhuis Zwolle gaat zich niet richten op buitenlandse patiënten. “Lege bedden is voor ons momenteel geen issue, dus is er Isala-breed momenteel geen gericht acquisitiebeleid om patiënten uit het buitenland naar Nederland te halen”, laat woordvoerder Astrid Nauta weten. Volgens de Volkskrant hebben verschillende Nederlandse Ziekenhuis plannen om actief patiënten in het buitenland te werven. Maar het Isala is er daar dus niet één van.

“Wel zijn er diverse internationale samenwerkingsvormen, bijvoorbeeld vanuit het Isala Hartcentrum. Deze zijn ontstaan vanuit internationale netwerken tussen artsen. Zo heeft het Hartcentrum een structurele samenwerking met diverse partijen in het Caribisch gebied (vooral Nederlandse Antillen) en Azië (vooral Indonesië). Cardiologen en thoraxchirurgen van Isala worden dan gevraagd om in het buitenland tijdens speciale spreekuren bepaalde patiënten met complexe hartproblematiek te bekijken. Als een patiënt in aanmerking komt voor een complexe hartoperatie of complexe behandeling voor hartritmestoornissen, dan wordt deze uitgevoerd in Isala (in Nederland).”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.