infobijeenkomst over ov chipkaart

U heeft recent kunnen lezen dat het papieren bus-/treinkaartje niet meer bruikbaar is. Het papieren kaartje is vervangen door de OV-chipkaart. Hoe vraagt u deze OV-chipkaart aan, hoe werkt de OV-chipkaart en hoe gaat het reizen met het openbaar vervoer?

Om antwoorden op deze vragen te krijgen organiseren Landstede Welzijn Ouderen, ABSD en PCOB Dalfsen, ANBO en PCOB Nieuwleusen en de provincie Overijssel op 15 september 2014 informatiebijeenkomsten in Nieuwleusen en Dalfsen. OV-ambassadeurs van de provincie Overijssel informeren tijdens deze bijeenkomst senioren en kwetsbare burgers over reizen met de bus of trein met de OV-chipkaart. Wethouder van Leeuwen zal tijdens de bijeenkomsten het openingswoord verzorgen.

Mobiel zijn en blijven is belangrijk, als je deel wilt uitmaken van de maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan een dagje winkelen of een bezoekje aan de kinderen. Het openbaar vervoer kan hier een belangrijke rol in spelen. Daarnaast heeft het openbaar vervoer veel voordelen voor senioren. Zo reizen ze vaak met korting en hoeven ze zelf geen auto te rijden. Tegenwoordig hebben veel bussen een gelijkvloerse instap en zijn zij luxer dan voorheen.

De informatiebijeenkomst

De OV ambassadeurs informeren de deelnemers over:

• het reizen met de bus of trein

• de OV-chipkaart, hoe vraag je die aan en hoe werkt hij?

• tarieven en abonnementen voor reizen met het openbaar vervoer

• de Regiotaxi

Er is informatiemateriaal aanwezig en na afloop van de bijeenkomst kunt u zich aanmelden voor een proefreisje. Dit houdt in dat u met een groepje op een nader te bepalen tijdstip met de bus en trein gaat reizen onder begeleiding van een OV-ambassadeur.

Ook is het mogelijk een persoonlijke afspraak met de OV-ambassadeur te maken voor een advies op maat.

Wanneer?

Datum: maandag 15 september 2014

Tijd: van 09.30 uur tot 12.00 uur

Locatie: De Olmen, Oosterveen 21, Nieuwleusen

Datum: maandag 15 september 2014

Tijd: van 13.30 uur tot 16.00 uur

Locatie: De Trefkoele+, Ruigedoornstraat 108, Dalfsen

Opgave is niet nodig en deelname is gratis.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.