hvs dreigen verhuurders mag niet

“Enkele verhuurders blijken niet op de hoogte van de regels met betrekking tot de jaarlijkse huurverhoging. Zo zijn er verhuurders die aanmaningen sturen en dreigen met een deurwaarder als de huurverhoging per 1 juli niet is betaald. Dit mag niet”, zegt Huurdersvereniging Salland.

In het voorjaar is Huurdersvereniging Salland begonnen met een actie tegen de forse huurverhogingen die huurders per 1 juli op hun bordje hebben gekregen. Honderden huurders hebben gehoor gegeven aan de oproep van de huurdersvereniging om de huurverhoging per 1 juli niet te betalen. Nu blijken er verhuurders te zijn die door middel van dreigbrieven, waarin gedreigd wordt met deurwaarders, proberen de huurders zo ver te krijgen de huurverhoging alsnog te betalen.

Aangetekende brief

De wettelijke regels schrijven voor dat verhuurders voor 1 oktober huurders die de huurverhoging niet hebben betaald met een aangetekende brief herinneren aan het huurverhogingsvoorstel. Vervolgens hebben deze huurders tot 1 november de tijd om hun bezwaar tegen de huurverhoging aan de Huurcommissie voor te leggen.

Uitnodiging

Deelnemers aan de huuractie van HVS krijgen dezer dagen een uitnodiging van de huurdersvereniging in de bus om een afspraak te maken voor een gesprek over het vervolg van de actie. Tijdens dat gesprek worden hun kansen op een lagere huurverhoging en de te nemen stappen in het vervolg van de actie besproken. “Zoals tijdens de eerste gespreksronde in mei en juni met de deelnemers afgesproken, hoeven ze tot dat gesprek niets anders te doen dan per iedere eerste van de maand het bedrag aan huur te blijven betalen dat ook in juni is betaald.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.